之前我 放他出來,他就會 立即出來玩的,
但過去1個星期 , 突然 就不出來了 .
怎麼 樣 引他出來也不出 ..
是不是 他不開心喔 >< ?
lingyan 2008-9-24 11:39:35 AM
係咪籠外佢發生過乜野事丫 ?
俾其他野嚇過 ?
身體上有無特別異樣 ?
光之天使)) 2008-9-24 11:58:49 AM
養左好耐?
係咪之前佢已經玩到冇野好玩喇?
如果係養左好耐,佢出黎玩左好多次..
可能佢覺得悶..出面同入面一樣,所以就唔出~

我家total都係咁...以前一開籠就衝住出黎,
依家開左門,佢望下我就繼續自己攤係度~
都好耐冇出黎跳"兔仔舞"喇......:047:
lingyan 2008-9-24 12:22:23 PM
咁又係wor,
miffy 自從 desex 後無再亂 cc,
我或者兔爸係屋企就會放佢出黎任佢玩,
佢都成日出黎走走下,又返籠訓下。
不過好奇怪地就係唔鐘意我關左佢門口 lor,
就算佢唔係出去玩,係籠入面,一見到我關門佢就要用頭頂開佢。
就係頂開度門,要度門開住囉。

以前成日係籠入面又咬籠要出黎玩 wor。

可能真係覺得其實外面玩同入面玩都無分別 ...
‵小瑩 :])) 2008-9-24 12:44:45 PM
我芝麻都係咁嫁-.-好鬼串..
出黎行一個圈就返返入去...好似話俾我聽出面無野玩咁..
有時開住度門成日佢都唔會出黎嫁..
我諗應該無問題既@@
或者你用d零食引佢出黎囉XD哈哈~
芝士媽 2008-9-24 01:59:40 PM
芝士都唔係次次出黎,有時繼續訓覺/食草唔願郁.
soup 2008-9-24 02:06:52 PM
都養左5年 la,
咁可能佢真係玩 厭左 , ><
我都好似 lingyan 咁 吾中2 關佢個門 XD
因為我驚佢 想出泥 又無得出 .

以前佢都會 跳泥跳去 ,
吾知係咪 年紀大 左依家就吾跳 LA ><

好想佢好似以前咁跳上床 嗌我起身 !!
kkyan01 2008-9-24 02:44:25 PM
原帖由 soup 於 2008-9-24 02:06 PM 發表
都養左5年 la,
咁可能佢真係玩 厭左 , ><
我都好似 lingyan 咁 吾中2 關佢個門 XD
因為我驚佢 想出泥 又無得出 .

以前佢都會 跳泥跳去 ,
吾知係咪 年紀大 左依家就吾跳 LA ><

好想佢好似以前咁跳上床 嗌我 ...

我家的雪糕都係五歲嫁, 係囡囡黎
最鍾意上床 ~ :060:
vice0926 2008-9-24 03:27:05 PM
係呀..兔兔都好有性格ga~
成日都鬧情緒..
果日佢唔想出籠玩就唔會出ga la~
你點dum佢都冇用..
jennytyy 2008-9-24 04:35:32 PM
你睇下會唔會整d玩具俾佢玩引佢出黎
seefun 2008-9-25 12:39:33 AM
原帖由 soup 於 2008-9-24 11:16 AM 發表
之前我 放他出來,他就會 立即出來玩的,
但過去1個星期 , 突然 就不出來了 .
怎麼 樣 引他出來也不出 ..
是不是 他不開心喔 >< ?

兔兔都5歲.一直都有出來玩,突然不肯出,
都要注意下喇.
兔兔是習慣性的動物,會有一定的作息活動程序,
突然改變可能是一些訊號.
兔兔是否雌性,會否過肥?
留意下兔兔的後腿活動,近期有沒有到處尿尿,飲食情況等.
soup 2008-9-25 08:57:16 AM
原帖由 seefun 於 2008-9-25 12:39 AM 發表

兔兔都5歲.一直都有出來玩,突然不肯出,
都要注意下喇.
兔兔是習慣性的動物,會有一定的作息活動程序,
突然改變可能是一些訊號.
兔兔是否雌性,會否過肥?
留意下兔兔的後腿活動,近期有沒有到處尿尿,飲食情況等 ...

佢係男仔泥咖 !! 身型 應該係岩岩好 ,
後腿@@ 呢個我無咩留意喔, 等我今晚 睇下先 .^^
佢依家 等到 熄哂燈先出泥玩 , =.="
PERRY 2008-9-25 09:19:55 PM
拖拖達地try下...........
kwaikwai 2008-9-25 09:24:06 PM
didi 都同miffy 仔一樣~
有時關左門佢又要猛抓籠~以為佢想出黎玩開門啦~
佢又成條蟲咁訓o係個籠度~

真係比佢激死~ :007:
kkyan01 2008-9-26 08:43:12 AM
兔兔有時候都好有性格 :024:

快速發帖