我在雪糕十分愛上床, 也會在床上尿尿, 皆因佢愛在軟林林ga野尿尿
現在佢已經五歲, 應該也教不懂佢上廁所

芭啡普通, 佢比較喜歡同我玩捉迷藏,
現在正嘗試教佢去用廁所

單選投票, 共有 71 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
lingyan 2008-9-24 11:41:54 AM
MIFFY 仔好鐘意上床玩 ga,每次都會跳兔仔舞。
但就未試過係床到尿尿囉,
因為我每15分鐘就會抱佢入籠,
一陣再俾佢玩。
elyse)) 2008-9-24 11:42:14 AM
我家的b很喜歡跳上我張床,因為有好多公仔同被..
所以佢成日都跳上自己起度玩...

有時開心過頭,會跳兔仔舞..
有時都好驚佢跳跳下跌左落床
kkyan01 2008-9-24 11:49:22 AM
原帖由 lingyan 於 2008-9-24 11:41 AM 發表
MIFFY 仔好鐘意上床玩 ga,每次都會跳兔仔舞。
但就未試過係床到尿尿囉,
因為我每15分鐘就會抱佢入籠,
一陣再俾佢玩。

等我又試下每15分鐘就會抱佢入籠, 可能唔會尿尿係床床
光之天使)) 2008-9-24 12:01:43 PM
我家total係唔比上床玩架...
我驚佢懶尿,
不過...我會抱佢上布梳化度玩,
but佢好似唔鍾意....之前成日瀨尿,
依家抱佢上去,唔瀨喇..不過自己好快跳返落黎...都唔鍾意留係上面既:016:
`Shusonbaby||' 2008-9-24 12:16:17 PM
coffee 上到床就會跳開心舞!!
不過成日都瀨尿:024:

玩捉迷藏!?!?咁開心^^

‵小瑩 :])) 2008-9-24 12:47:56 PM
哈哈.我芝麻無得上床玩,,,
邊度都無得去@@最開心都係上過sofa玩一次咁大把咋!!
不過佢唔會有屎屎同尿尿-3-
kkyan01 2008-9-24 01:04:28 PM
原帖由 `Shusonbaby||' 於 2008-9-24 12:16 PM 發表
coffee 上到床就會跳開心舞!!
不過成日都瀨尿:024:

玩捉迷藏!?!?咁開心^^

係啊, 捉迷藏
佢好鍾意周圍跑, and 好叻甘收埋自己,
有一次我放佢出黎玩, 發覺甘靜ga,
又好唔見左佢周圍跑, 咪係甘搵佢囉
搵左好耐都唔見, 個陣超驚,
最後, 半夜佢自己走返出黎, 我到依家都唔知佢去左邊 ?

昨日都唔見影成個鍾, 都係搵唔到佢, 晏d佢自己出返黎
vice0926 2008-9-24 03:25:06 PM
mio一上床就會跳晒舞..勁開心!
細細個果時都試過係床上面尿尿..
但係宜家大個仔左..好乖乖..唔會再周圍痾shushu了~~

hachi就好少上床玩..因為佢唔敢跳到咁高..
但係有時梳毛抱佢上去床度梳..
佢就會即刻痾一篤!
每次都係..宜家我唔敢再比佢上床了~
jj08 2008-9-24 04:43:57 PM
我家芝麻就好鬼鍾意上床的,
而且仲已經係床度尿過幾次~~:063:
佢亦都好鍾意瞓兔爸個位度架~
但次次佢尿尿的地方都係我瞓個邊~~:061:
而家一見佢係床度定定咁就會將佢放番落地玩了~~
有一次見到佢係sofa瞓係個雪豆咕臣個時個樣好得意呢~~:023:
wesky 2008-9-24 06:03:50 PM
我兩隻無機會上我張床喔~~ 太高啦~~
soup 2008-9-24 09:28:30 PM
我家 波波 都 好中2 上床
但係 好多時都 痾尿 .
d 爪 都成日 抓我 塊面 XD
不過佢好可愛 . HEHE ^^
TaMMy 2008-9-24 10:54:53 PM
我家臻臻都係~超鍾意上床玩,
佢最鍾意係我張床上面d 咕o臣度搵位捐
點都唔想出黎:053:
Colleen 2008-9-25 01:10:05 AM
我家包包係唔比上床ga,以前細個試過抱佢上床玩,佢一上床就dum 地,嫌冇佢d味,所以就即刻係pillow 上shu shu,試過2次之後就以後都唔比上床lu~
kkyan01 2008-9-25 08:55:34 AM
雖然係唔俾上床, 但係雪糕成日都謀住張, 一有機會就會跳上去,
試過跳上床, 抱返佢落地 (來回左六次):025:
芭啡有樣學樣, 見雪糕跳上床, 佢又跳,
雪糕落左地, 佢又會落地

快速發帖