大家有時間將兔兔吃開的蔬菜影張相, post上黎, 等大家知道有咩菜可以食
‵小瑩 :])) 2008-10-16 12:09:57 PM
原帖由 珊迪小姐 於 2008-10-16 11:54 AM 發表

我都想問 其實每日/餐比幾多兔兔食!?
吾....每餐加埋幾款共10條足夠嗎?

其實要睇番你兔兔本身幾大-3-
跟住再睇份量...6個月以上可以俾幾片兔兔試下先..
1歲大就可以俾多d~
不過要留意番兔兔既便便~睇下有冇受到菜菜影響~
佢地有時食到唔食嫁-v-所以要睇番你自己隻兔兔喇!
seefun 2008-10-17 09:55:28 AM
芫茜,食用香草.

shura 2008-10-17 10:19:32 AM
咁佢地LIKE食咩多?
kkyan01 2008-10-17 10:24:01 AM
我家兩隻好鍾意食菜心
seefun 2008-11-13 10:52:31 AM
紅蘿卜和紅蘿卜葉
冬天的"季節限定"產物,營養豐富,
特別是葉可作蔬菜,兔兔愛食.
不過.紅蘿卜就糖份多,只能當水果少少給予.

glendy 2008-11-13 02:24:28 PM
我的兔兔食菜心食半塊葉就唔食架啦....
elyse)) 2008-11-13 04:06:42 PM
羅馬生菜

ping.tat 2008-11-13 08:07:14 PM
原帖由 seefun 於 2008-11-13 10:52 AM 發表
紅蘿卜和紅蘿卜葉
冬天的"季節限定"產物,營養豐富,
特別是葉可作蔬菜,兔兔愛食.
不過.紅蘿卜就糖份多,只能當水果少少給予.

你個d紅蘿卜好得意,係邊到買~:037:
我家兔兔鍾意油麥菜:021:
seefun 2008-11-14 09:41:01 AM
原帖由 ping.tat 於 2008-11-13 08:07 PM 發表

你個d紅蘿卜好得意,係邊到買~:037:
我家兔兔鍾意油麥菜:021:

果d紅蘿卜仲未長大就收割左,細細隻好似Q版假既.haha.....
我係有機菜店買架.
星期日的大埔農墟都會有的.
SheR_bb 2008-11-14 10:19:04 AM
請問大埔農墟係邊架??
未聽過~ >.<
seefun 2008-11-14 10:49:39 AM
原帖由 SheR_bb 於 2008-11-14 10:19 AM 發表
請問大埔農墟係邊架??
未聽過~ >.

大埔農墟係大埔太和路,太和東鐵車站出.
詳細可看看
http://market.fedvmcs.org/
cyrus364 2008-11-20 01:13:40 AM
我都要買D菜俾佢試下先得喇
我拉比成日都唔食草:050:
wesky 2008-11-20 01:17:01 AM
拉比好似仲好細咋喎
到六個月大先開始俾菜佢食會好d
唔係好易肚痾或痾軟便

菜唔可以代替乾草的
如果兔兔唔食草,  就要減停, 逼佢食草
否則牙仔會過長
glendy 2008-11-20 12:31:22 PM
想問問兔兔食菜會唔會容易肚痾架?
miss1234 2009-5-21 11:30:42 PM
請問我隻兔兔4個月大,可以食菜未呀?如果唔可以,咁幾時先可以食?

快速發帖