早在一個多星期,,,,
已把家中的大兔籠拆去,
令阿咪雞不用分開住上下層,,,
把廚房改建為左右閘,,,,
令佢地多D機會見和聞,,,,
第一次放出來玩,,,,阿咪都比阿雞UN UN和鍚鍚
大約5分鐘,,,
我就見好就收呀,,,,不想在打架情況下收場,,,
在這星期,,
佢地隔住閘都無WOO對方,,,
有時都會聞下大家OR一起睡,,,

到昨天,打算放佢地出來,,,
就大打出手,,,
不用5分鐘就GAME OVER了,,,

唉,,,,係咪做完DESEX就唔會再FRIEND番呀,,,
我好唔開心,,,
好似再唔可以一起玩了,,,,
我打算每一至兩個都放一放出來,,,
希望打打下,,,就無事呀,,,

阿咪阿雞,,,FRIEND番啦,,,,好無??
wesky 2008-10-5 09:49:33 PM
我諗絕完育後, 氣味可能會有少少改變
過一排應該會好D
唔好放棄, 一定可以 friend 返既, 阿咪阿雞都要爭氣啊
kkyan01 2008-10-5 10:20:56 PM
其實點樣先叫做fd,
點知幾時可以一齊住啊 ?
波丸媽 2008-10-5 11:34:28 PM
佢地和平相處,可以一齊住埋, 又唔打交, 會互相幫大家lam lam~~
我諗係可以叫fd 啦~~
點先可以一齊住? 咪見到佢地一齊入籠同玩玩都唔打交~~
hh0 2008-10-6 12:04:32 AM
2隻碰面時唔會追住對方打交打到咬甩兔毛
又可以並排互lam, 就算fd la
hh0 2008-10-6 12:13:20 AM
Tina, 唔好甘快氣餒呀
阿咪雞一齊放果陣如果只係互聞互 un 就由得巨
打大交就一定要分開, 下次再試
只要有一次分到大細就自然fd ga la
jennytyy 2008-10-6 02:32:27 PM
大家一齊努力,我家jobe同sasa都係未bond好
阿度 2008-10-6 02:41:23 PM
無錯喇,正如hh0咁講
暫時都差一個機會~慢慢黎,唔好放棄呀
仲有你幫阿咪做絕育係無錯的,唔好覺得自己做左件錯事
一次唔得,遲下再試~可能需要多dd時間
只要你唔放棄,佢地好大機會能夠fd返架
kkyan01 2008-10-6 04:21:51 PM
一路都係芭啡um雪糕,
昨晚雪糕um返芭啡, (原來雪糕已經學識左)
芭啡即走 ~

唔知係咪好開始呢 ?
TINA 2008-10-6 04:44:32 PM
多謝你們的鼓勵,,,,
我不會放棄的,,,,

今天,,,我同佢地回粉嶺娘家暫住,,,
情況如下,,,,
在陌生的環境下,佢地初時各在一邊,,,
5分鐘後,佢地有鍚鍚的行為,,,
也有少少打的行為
但感覺到不是攻擊性的,,,
然後,也可以在一起了,,,,