我好唔開心呀~ 點解跟足網上人地教: 係廁所放便便, 食同柯都擺附近。但係豆豆依然唔用個廁所?
之前係Q兔買嗰個三角廁所, 佢用來枕對手, 今日再去Q兔買個大方型既,下面放咗紙沙, 然後再係個廁所附近放草兜同水樽...初初滿以為今次一定店, 點知~佢個衰妹食食吓草就走咗入個草兜度 LA . . 唉~

複製 -DSC01272.JPG (248.27 KB, 下載次數: 0)

複製 -DSC01272.JPG

‵小瑩 :])) 2008-10-9 01:35:27 AM
點解個草兜係放o係廁所入面既??
放係附訓近但係唔係放o係入面啊-口-...
o個度成個都係廁所...佢當草兜係廁所都唔奇丫~
明月 2008-10-9 01:40:47 AM
我的豆腐花都係唔識用廁所,衰妹都係四圍all,佢當個廁所係張床嚟
小米 2008-10-9 01:54:40 AM
哩個係新擺位, 我諗住將佢逼埋角仔柯 ma . .
其實我唔介意佢周圍柯、日日幫佢清潔, 只係怕佢比自己 d 尿搞到自己污濁晒。唉
光之天使)) 2008-10-9 08:48:17 AM
放係附近...
即係掛草架係廁所上面啦~

lingyan 2008-10-9 10:44:44 AM
你個膠籃放係廁所上面會好阻兔兔廁所,
你試下將個籃放係廁所外面,貼近廁所,睇下得唔得。
kkyan01 2008-10-9 11:22:32 AM
草兜同廁所放埋一齊, 兔兔可能誤會佢都係廁所:024:
小米 2008-10-9 11:43:32 AM
擺位方面仲有待研究呀, 用草架又唔得, 因為佢好鍾意掘d 草碎食~ 另外諗住將草籃放係廁所前面啦, 但係嗰個位衰妹平時最鍾意攤係嗰度...所以佢死命都要用個頭推開佢草籃再擠返入個角仔~ 好搞笑:043:
lolo 2008-10-9 11:57:49 AM
將個厠所放第二邊試試.......

可以耐一點先換墊料...大味點佢會易認d...
等佢習慣用厠所了就可以正常清潔番
如果學會了,
其實d草放o係邊都唔太大影響....
jennytyy 2008-10-9 12:01:13 PM
你試下將草架放係toilet左上高d,佢一定要企係廁所先食到草和飲水, 迫佢要上toilet
小米 2008-10-9 12:20:09 PM
今朝檢查過, 發現只有少量粒粒及兩篤尿~ 所以話我"可能"中咗隻角...但係個草籃亦有待改善
re珍妮, 放得太高, 豆豆就會食唔到草碎 ka la >_<
BB囡 2008-10-9 01:09:23 PM
你放個草兜上廁所到,,咪好唔乾淨囉
仲有個咪好小位去尿尿囉
不如你試下放兔兔上去..之後比佢嗅下d屎..再放去廁所到
睇佢識唔識啦..我都係咁教
kkyan01 2008-10-9 01:13:24 PM
原帖由 小米 於 2008-10-9 12:20 PM 發表
今朝檢查過, 發現只有少量粒粒及兩篤尿~ 所以話我"可能"中咗隻角...但係個草籃亦有待改善
re珍妮, 放得太高, 豆豆就會食唔到草碎 ka la >_

草可以放係草架and草球內
草碎的話你可以放係個食物兜內
jennytyy 2008-10-9 05:09:30 PM
因為我個草架個底唔係密封,所以草碎可以跌落黎俾兔兔食

囡囡)) 2008-10-9 07:22:07 PM
你個草兜太闊啦..
我之前又係買左個同你差唔多既草兜比兔兔
佢都係裹面柯屎柯尿
我就買過個冇咁闊的等佢jump唔到入去
佢地就冇得入去柯

快速發帖