arm arm 買左隻安哥拉兔 ...
A 草 ( 小 ) + T 草 ( 多 ) ...
D 屎禁落去淋淋地 + 有少少濕 ( 好少 ) ...
甘有冇問題呢 ???

‵小瑩 :])) 2008-10-13 10:58:40 PM
d屎屎係咪一粒粒圓碌碌??
正常既屎屎係草綠色, 一粒粒圓既~
剛剛排出既時候會有少少軟, 但冷卻左就會硬,,要用少少力先會散~
如果兔兔有軟便既, 可以加多d T草, 同埋減少d A草~
唔知你有冇俾幼兔糧呢? 如果有既都可以減少個份量~
Sammy1215)) 2008-10-13 11:06:54 PM

回復 2# 的帖子

係一粒粒圓碌碌嫁 ,,,
but ,,, 顏色偏向黑色嫁 ...
同埋佢飲得好少水 ar ...
D 便便唔知佢屙左幾耐 ar !!!
TMR 再觀察 ...

kkyan01 2008-10-13 11:29:43 PM
原帖由 Sammy1215 於 2008-10-13 10:50 PM 發表
arm arm 買左隻安哥拉兔 ...
A 草 ( 小 ) + T 草 ( 多 ) ...
D 屎禁落去淋淋地 + 有少少濕 ( 好少 ) ...
甘有冇問題呢 ???

兔兔買返黎 ?
如果係旺角買ga,能力許可,建議去醫生到身體檢查一下
Sammy1215)) 2008-10-13 11:35:06 PM

回復 4# 的帖子

係旺角間 " I Love Rabbit " 買嫁 ...
三個月大 Lo ...
甘能力暫時唔許可呢 ,,, 甘應該點 ar ???
絨絨妹)) 2008-10-13 11:47:03 PM
原帖由 Sammy1215 於 2008-10-13 11:35 PM 發表
係旺角間 " I Love Rabbit " 買嫁 ...
三個月大 Lo ...
甘能力暫時唔許可呢 ,,, 甘應該點 ar ???

能力暫時唔許可既話,,應該問有能力既人幫忙!!:033:
Sammy1215)) 2008-10-13 11:57:50 PM

回復 6# 的帖子

幫忙 D 咩 ar ???
elyse)) 2008-10-14 12:02:24 AM
能力唔許可都要戴佢身體檢查啦~
你買之前應該會諗下佢始終都會有病既一刻同做資料搜集吧~

1.兔兔柯軟便主要原因都係營養多得滯,佢地自己自制既營養包。
所以正常佢地會食返的,你好小會見到d軟便的。
當你見到個陣,其實已經係柯多左...
姐係飲食唔多平衡,吸收了太多既糖份同碳水化合物..etc
同埋(簽維)唔夠..姐係佢要食多d草啦
咁你就要減少佢既糧~

2.仲有其他原因,佢地會柯軟便..可能你的兔兔剛剛到你屋企,所以壓力大柯軟便。

所以觀察多幾日睇下佢係咪真壓力大,所以柯軟便~
lingyan 2008-10-14 12:22:00 AM
能力唔許可 定係 你唔想花呢一筆錢呢 ?
如果兔兔健健康康,搵 BETTY 做 BODY CHECK ,頂多都係駛你 $250。

其實會建議你帶佢去 BODY CHECK 係為你同兔兔好,
因為唔少兔主係 MK 買完兔兔之後唔夠幾日就死左,
如果有養之前 SERCH 資料,都應該知道前個排 MK 個邊發生左件事。
兔兔死左買過隻仲貴過你帶佢去 BODY CHECK LA,係咪 ^^?
花無缺 2008-10-14 04:48:45 AM
爛屎會好似糊仔咁漿狀, 如果好似你形容既, 屬於正常
絨絨妹)) 2008-10-14 08:10:22 AM
原帖由 Sammy1215 於 2008-10-13 11:57 PM 發表
幫忙 D 咩 ar ???

斷估唔係幫忙帶隻兔兔睇醫生!!
Sammy1215)) 2008-10-14 06:35:13 PM

回復 8# 的帖子

甘我睇多幾日先 ...
haha ...
Sammy1215)) 2008-10-14 06:35:55 PM

回復 9# 的帖子

O ... 睇多幾日先 Body Check !!!
Sammy1215)) 2008-10-14 06:36:39 PM

回復 10# 的帖子

真係正常 ???
Sammy1215)) 2008-10-14 06:37:56 PM

回復 11# 的帖子

haha ... 好好笑 !!!

快速發帖