孵蛋

lolo 發表於 2008-10-14 11:55|只看該作者|倒序瀏覽|打印
兔兔孵蛋的休息是否不舒服????
lingyan 2008-10-14 12:08:47 PM
係咪指雞仔式 ?
雞仔式係最基本既休息姿勢。
絨絨妹)) 2008-10-14 12:12:05 PM
孵蛋,,係指咩野動物孵蛋呀??
好似蛇孵蛋咁可能有問題:040:
lolo 2008-10-14 12:42:59 PM
原帖由 lingyan 於 2008-10-14 12:08 PM 發表
係咪指雞仔式 ?
雞仔式係最基本既休息姿勢。

因為好少見兔弟咁樣,
佢地通常係中槍式休息.....
芝士媽 2008-10-14 12:45:35 PM
我家芝麻好少孵蛋,佢凍至會咁.
lolo 2008-10-14 12:49:20 PM
原帖由 絨絨妹 於 2008-10-14 12:12 PM 發表
孵蛋,,係指咩野動物孵蛋呀??
好似蛇孵蛋咁可能有問題:040:

:078: 你既想像力都好豐富:057:
好想知你心目中既兔兔扮蛇孵蛋係點樣樣....:003:
kenixester 2008-10-14 01:07:30 PM
以我所知,你女兔兔先會咁樣嫁~~~
絨絨妹)) 2008-10-14 01:14:47 PM
原帖由 lolo 於 2008-10-14 12:49 PM 發表

:078: 你既想像力都好豐富:057:
好想知你心目中既兔兔扮蛇孵蛋係點樣樣....:003:

兔地扮蛇孵蛋個樣咪即係蛇孵蛋咁囉!!:073:
discovery channel 都會影到蛇孵蛋嫁!!:073:
lingyan 2008-10-14 01:40:05 PM
男仔兔同女仔兔都一樣會咁,
關係於佢既安全感問題,
MIFFY 係仔仔,有陣時如果廳有人開吸塵機佢就會縮起成隻雞仔咁。

不過平時就周圍撻 ...
左撻右撻 ...
lolo 2008-10-14 02:33:19 PM
原帖由 絨絨妹 於 2008-10-14 01:14 PM 發表

兔地扮蛇孵蛋個樣咪即係蛇孵蛋咁囉!!:073:
discovery channel 都會影到蛇孵蛋嫁!!:073:

如果discovery channel 播兔兔扮到蛇咁樣樣孵蛋記得通知我地!!:015:

vice0926 2008-10-14 03:03:31 PM
我屋企果一仔一女都成日係咁樣ga~
其實呢個只係兔兔休息ge其中一種姿勢jie~
但係如果佢係keep住左好耐都係咁ge post..
又唔願郁又冇乜胃口ge話就可能係身體某部位痛..可能係肚仔啦~
所以攣埋一舊減輕痛楚..
kkyan01 2008-10-14 03:07:53 PM
我屋企個兩隻都有嫁,
不過, 佢地多數係撻係到囉,
仲要係路中心 ~ :016:
karen195 2008-10-14 03:38:59 PM
我家既豆豆係佢鐘意點訓就點訓....一時"哎"住個廁所,一時孵蛋,一時申直個身
`Shusonbaby||' 2008-10-14 07:56:45 PM
我睇過一d書 講呢個姿態係兔兔想比人摸/休息

我摸coffee佢舒服都會咁坐>v<
Colleen 2008-10-14 08:22:07 PM
包包同muffin (兔仔+兔女)都會咁ga,不過佢地伸直個身訓多d,包包扮雞仔通常都係佢凍凍地lor

快速發帖