唉..訓得唔好呀~因為小明日日清晨時候都嘈醒我(係5點零6點..之後每個鐘=_=)..:036:
小明唔係DUMP地.係咬起個厠所/咬起散熱板/或者咬住個籠係咁搖...:047:
我睇過佢~又唔係無草無水,有時仲換埋厠所(因為佢好鐘意乾淨先去)
都唔知點算:016:
其實想出黎玩就真~試過放佢出來一陣.點知又咬野..又跳上我床度..
一定要睇住佢先得...我無可能睇得咁實..又要佢入籠...:004:

唉.點算呀..訓唔到..:050:
有無咩辦法呀??
各位兔友訓覺時.兔兔係邊架?兔兔都係訓覺??
救下我失眠人...:054:
wesky 2008-10-20 01:25:44 PM
可唔可以用圍欄圍個區域俾佢活動啊??
vice0926 2008-10-20 01:48:26 PM
嗯.......我家hachi都係咁..
深夜佢自己就會好high係個籠入面發癲..
冇佢乎ga~唯有扮聽唔到大被com過頭繼續訓..
慢慢你就慣ga la~~wahaha
BB囡 2008-10-20 01:53:13 PM
哈哈∼∼你同我一樣呀
b囡同我一間房
之前養佢冇耐時..日日訓唔到
因為佢做晒小白做既野
不過慢慢開始係我自己習慣左li d sing
我又係冇可能成日睇住佢
so成日唔比佢出去..因為佢又係會咬野
不過而家買左圍欄,佢反而唔鐘意再出黎啦
比佢激死
lingyan 2008-10-20 03:02:20 PM
我都係咁,MIFFY 8點幾就開始咬籠,搞到呯呯聲,
我係當聽唔到。
有陣時佢仲咬廁所,搞到好大聲呯呯聲,嘈住我訓覺,
咁我就會好惡咁NO佢,佢就收口...
SHARON 2008-10-20 03:17:30 PM
唉!原來好多兔友都同我一樣...唔通真係要習慣..:056:
我都想買圍欄~我想要2片的就夠...但R記無貨...:050:
我試過鬧..小明一陣就當無事發生咁...:043:
大被com過頭繼續訓...我得.我男友唔得.又係死:044:
嗚嗚~:008:
BB囡 2008-10-20 03:30:24 PM
我連鬧佢,佢都唔理我
仲玩大sing d
好鬼衰嫁
R記有一塊塊咁買wor
karen195 2008-10-20 04:19:24 PM
:018: 其實你地個兔籠放係邊呀??房??
我的豆豆又無試過咁喎...
kkyan01 2008-10-20 04:38:02 PM
我個籠都係房啊, 係我張床隔離,
但雪糕and芭啡好少可會甘嘈嫁,
係昨晚將個草球玩到 呯呯聲, 整醒左我 ~
elyse)) 2008-10-20 05:48:41 PM
有阿,,佢地日日好嘈..嘈到隔離房d人都會同我投訴...
不過都慣左,扮聽唔到繼續訓..
當眼訓個陣就唔理得咁多~:045:
BB囡 2008-10-20 05:56:51 PM
係嫁..話佢都冇用
佢都唔識野既..仲玩得不知幾開心
有時唔捨得鬧佢
你習慣下啦
Panda)) 2008-10-20 07:39:50 PM
我知道 8 號兔都有得一塊塊賣~~
因為我係果度買既~:053:
SHARON 2008-10-20 07:51:16 PM
我個籠係放係房架~所以咪好嘈囉:011:
睇黎係要我男友習慣下先得:040:

吓~8號兔有呀??等我去睇下先~~:060:
cordero 2008-10-20 09:44:58 PM
b女飲水好嘈~.....尋晚我無係兔爸度...佢飲水嘈醒兔爸同兔嫲.....=v="
佢已經係用mr樽ga la
cloudcloudgrace 2008-10-21 01:05:49 AM
呢個問題都困擾我很久了:022: 但直到現在都係冇方法令兔兔們改變這些壞習慣~~~所以就唯有慢慢去習慣:024:
但係我都會用較惡既語氣話佢地呀,我覺得佢地是明白的,因為每當佢地嘈得太緊要時,我就會用較惡既語氣話佢地 and 不停同佢地講 "唔准",久而久之~~~話完佢地後,佢地就會唔再嘈.

快速發帖