話說雪糕芭啡換左新居,
有兩個鐵草球,一個細草球加多一個草架
但係只有草架一日加兩三次草,
其他D都唔駛加草甘濟

未換新居之前, 佢地兩個都唔係食甘少野嫁,
點解會甘嫁 ?

係咪佢地未識應新居啊 ?

佢地成日都痴住一齊訓係底層, 佢地好少上去個廁所
仲有佢地好似唔鍾意我放個廁所係底層, :024:
雪糕會用頭仔推個廁所 :004: :005:
‵小瑩 :])) 2008-10-22 10:19:15 AM
會唔會因為兩隻一齊訓底層o個陣覺得迫,所以先頂廁所啊?
可能真係未適應~俾少少時間佢地啦...
同埋你d草球係咪分佈o係唔同地方?
草架會唔會係佢地最方便食既?
可能佢地懶唔行去食呀-口-"
kkyan01 2008-10-22 10:28:02 AM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-10-22 10:19 AM 發表
會唔會因為兩隻一齊訓底層o個陣覺得迫,所以先頂廁所啊?
可能真係未適應~俾少少時間佢地啦...
同埋你d草球係咪分佈o係唔同地方?
草架會唔會係佢地最方便食既?
可能佢地懶唔行去食呀-口-"

廁所係長方形啊, 可能係佢覺得阻住都唔定,
但佢地patpat大, 用唔到三角形廁所,
我試下轉下位置啦

草草分怖:
草球一個係底層廁所頂上面,
草架係中層
另一個草球係頂層,
草織草球(一大一細)不定位, (個o個就每日要都加草一兩次)

‵小瑩 :])) 2008-10-22 10:32:10 AM
原帖由 kkyan01 於 2008-10-22 10:28 AM 發表

廁所係長方形啊, 可能係佢覺得阻住都唔定,
但佢地patpat大, 用唔到三角形廁所,
我試下轉下位置啦

草草分怖:
草球一個係底層廁所頂上面,
草架係中層
另一個草球係頂層,
草織草球(一大一細)不定位, ( ...

我諗....
會係因為草織草球最方便..可能d草最易食..所以揀食呢個先..
跟住廁所上面個草球...因為佢覺得個廁所阻住..所以唔多去食..
中層草架食草又易食d~所以都應該係食呢個多..
最頂層既草球..可能未適應新居~所以為左食草而跳到最頂..
kkyan01 2008-10-22 10:55:53 AM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-10-22 10:32 AM 發表

我諗....
會係因為草織草球最方便..可能d草最易食..所以揀食呢個先..
跟住廁所上面個草球...因為佢覺得個廁所阻住..所以唔多去食..
中層草架食草又易食d~所以都應該係食呢個多..
最頂層既草球..可能未適應新 ...

甘點算好啊 ?
分怖錯哂, 唉 !
返出試下點整先好d啊
‵小瑩 :])) 2008-10-22 10:58:57 AM
原帖由 kkyan01 於 2008-10-22 10:55 AM 發表

甘點算好啊 ?
分怖錯哂, 唉 !
返出試下點整先好d啊

堆哂一齊XDDD哈哈哈..
hh0 2008-10-22 11:41:22 AM
我將廁所,草架, 大水樽全部放係地下果層
樓上果層只放件軟墊(夏天改放雲石板),加一個小水樽
上層唔放草d cc就集中係下層,
兔兔已經習慣在下層食同all,上層休息
kkyan01 2008-10-22 12:35:26 PM
原帖由 hh0 於 2008-10-22 11:41 AM 發表
我將廁所,草架, 大水樽全部放係地下果層
樓上果層只放件軟墊(夏天改放雲石板),加一個小水樽
上層唔放草d cc就集中係下層,
兔兔已經習慣在下層食同all,上層休息

等我參考下,
試下甘放先 ~ :060:

快速發帖