在這裏大多數都是學生或情侶,你們的生活環境在這3 、5 、7年都會起變化:拍拖、結婚、生bb、出國留學及工作等等...都會影响兔子生活,你們如遇以下問題兔子會怎樣處理:
共同養兔子,如倆人分開...
結婚後有了BB...(因好多初生bb的家中是不宜養小動物的)
如將來工作忙碌...沒時間照顧兔子
有了情人,但情人不喜歡小動物...等等問題
---------------------------------------------
兔子有可能陪伴我們10年8載
所以希望大家有心理準備
:054: :054: :054:
vice0926 2008-10-28 02:14:43 PM
無論我伴侶喜唔喜歡我家兩只小寶貝都好..
我都會歇力地保護+愛護佢地兩個~唔會理佢ge諗法..
佢唔鍾意可以唔好上我度..
我亦都唔會逼佢同兔寶寶玩..
工作忙碌..我會瞓少d~用我ge休息時間黎陪佢地..
同埋我唔會生bb..=w=!
debbie1222 2008-10-28 03:07:20 PM

回復 2# 的帖子

我很鍾意你那句(((歇力地保護+愛護佢地兩個)))
很感動呢:020: :020: :020:
唔好咁快決定唔生bb la~.~"人生大事啊~~
vice0926 2008-10-28 03:10:46 PM
哈哈..係呀..其實我屋企人同男朋友都唔係太鍾意佢地~
不過我都唔會比佢地傷害我ge寶貝~

哎也.....生bb又辛苦又痛..........><
‵小瑩 :])) 2008-10-28 03:24:16 PM
我諗o係佢有生之年~我都唔會有咩大轉變..
除左出黎做野之後搬出黎住,,
到時仲好!!可以養乜就養乜~呵呵..
我唔會俾呢d問題而影響到我養佢地!!
debbie1222 2008-10-28 03:28:57 PM

回復 4# 的帖子

((其實我屋企人同男朋友都唔係太鍾意佢地~))
獨力承擔,你都好大壓力喎~~"
唔緊要..我地支持你~.o

lingyan 2008-10-28 03:29:07 PM
哈,好鐘意小瑩呢句 "我唔會俾呢d問題而影響到我養佢地!!"。

決定養兔兔,就算點樣都會照顧佢地。
miffy同布甸只有我同兔爸 ga 咋 ><
debbie1222 2008-10-28 03:32:39 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-10-28 03:24 PM 發表
我諗o係佢有生之年~我都唔會有咩大轉變..
除左出黎做野之後搬出黎住,,
到時仲好!!可以養乜就養乜~呵呵..
我唔會俾呢d問題而影響到我養佢地!!

((我唔會俾呢d問題而影響到我養佢地!! ))
e句我又好鍾意..haha:031:
wesky 2008-10-28 03:33:39 PM
俾間房兔兔住就解決到吧 ~  o.o
wesky 2008-10-28 03:35:06 PM
原帖由 vice0926 於 2008-10-28 03:10 PM 發表
哈哈..係呀..其實我屋企人同男朋友都唔係太鍾意佢地~
不過我都唔會比佢地傷害我ge寶貝~

哎也.....生bb又辛苦又痛..........>

過多段日子, 可能你既諗法會改變 @@
debbie1222 2008-10-28 03:36:37 PM
原帖由 Evan 於 2008-10-28 03:33 PM 發表
俾間房兔兔住就解決到吧 ~  o.o

你意思係咪有bb之後...
係...都是個辦法
兔爸要努力揾$$$$$
hahahahaha:031:
vice0926 2008-10-28 03:50:25 PM
原帖由 debbie1222 於 28-10-2008 03:28 PM 發表
((其實我屋企人同男朋友都唔係太鍾意佢地~))
獨力承擔,你都好大壓力喎~~"
唔緊要..我地支持你~.o

係呀..冇人幫手ga平時~
自己一個搞掂晒所有野~
所以好羨慕大家ge兔子有好好ge兔爸兔媽可以依靠~
vice0926 2008-10-28 03:51:00 PM
原帖由 Evan 於 28-10-2008 03:35 PM 發表

過多段日子, 可能你既諗法會改變 @@

= ="..................希望唔好啦......
我真係唔想要細路仔..
lingyan 2008-10-28 03:52:57 PM
原帖由 vice0926 於 28-10-2008 03:50 PM 發表

係呀..冇人幫手ga平時~
自己一個搞掂晒所有野~
所以好羨慕大家ge兔子有好好ge兔爸兔媽可以依靠~

我只係好你少少 ... 廁所同水樽係兔爸負責之外,
兔爸只係負責餵佢地食下野 =3=

其他野我做哂 ....

有陣時真係覺得,係屋企仲忙過返工 ...:050:
wesky 2008-10-28 03:54:43 PM
基本上, 除左剪指甲, 咩都係我做晒, 哈哈~~

快速發帖