今朝兔兔突然唔食糧呀, 比平時最鐘意既零食都唔食, 摸兔兔耳仔又凍, 唔知有冇事呀...真係好擔心

最驚放工返到屋企...見到唔想見到既事呀:050:
lingyan 2008-11-11 03:25:23 PM
係咪發緊脾氣丫 ? 轉天氣發脾氣 ?

呢幾日天氣比較凍,我摸我二隻兔兔耳仔都係凍 GA 。

我有睇過一個POST,冬天既時候兔兔耳朵係凍既,
因為兔兔有保暖機制可以阻止血液流動到皮膚表面既血管,
以達到保暖既效果,所以比較耐凍。
glendy 2008-11-11 03:37:27 PM
兔兔轉天氣會發脾氣架? 點解會發脾氣呢?

其實我都唔知呀, 因為兔兔昨晚已經冇食糧, 但有食草, 但今朝起身見到昨晚給她糧都冇食過, 今朝再比糧都唔食, 之後開左少少草粉...都係好勉強餵左少少比兔兔食...

希望一陣放工返去會冇事啦....
光之天使)) 2008-11-11 05:26:15 PM
我隻女都係耳仔凍~~
你抱佢多d啦~比d溫暖佢~

兔兔食唔食得菜呀?夠大食菜未?
試下搵d油麥菜引下佢~再唔係就同佢按摩下肚仔~
glendy 2008-11-12 10:17:06 AM
昨晚返去兔兔好好多啦, 見到佢都精神曬, 返去見給兔兔既糧都食左, 不過昨晚都有d擔心, 因為見佢夜晚11點都未冇便便痾, 但就有食野, 直至今朝我起身o個時, 見到個廁所終於有便便啦, 都安心d.....

我估兔兔可能天氣轉變or轉涼關係, 令到兔兔會胃口差o左, 所以各位兔位要留意呀
shura 2008-11-12 07:57:09 PM

回復 5# 的帖子

冇事就好了........:038:
glendy 2008-12-6 08:36:02 AM
昨晚兔兔又唔食野又唔飲水, 直到今朝都係o甘呀...真係好擔心

摸牠耳仔又凍, 完全冇心機....

我諗要帶牠睇醫生, 有冇醫生介紹呀?

九龍x物醫院, 唔知今日有冇位可以約到呢? 如果冇, 有冇診所可以介紹比我架, 希望價錢不要太貴....

快速發帖