9月1果陣去左台灣7日自由行, 同我個朋友2個女仔去
因為佢未比晒d相我,所以遲遲都未pose.......
本來答應左eylse放相,但朋友都係仲未比到相我,所以有d行程有相,有d冇相.......
eylse ~~ 真係唔好意思呀><
去台灣最緊要帶雨傘,佢果度一係曬,一係落大雨.......唔會有陰,我地7日都有3日落雨.好好彩
買左張悠遊卡,周圍走~~每程都係HK4左右

Day 1:

1)台灣故事館 ------ (好多古老擺設,入場卷NT250, 學生有另一個價,不過我地選擇左NT250,因為佢有NT200係入面店既代用卷, 可以用呢D卷去買野食/禮物,當然用現金比$都冇問題啦^^)仲有好多地方,但我手上冇相
門口

入唔到去影的

可以企入去影相

返學lu

壞學生寫黑板, 我個fd 黎架XD

入面有老台灣片睇

街上面

e肚 1 , 好多posters

呢間D刨冰超大杯,所以冇食,但有飲鮮果汁

呢個係咩呢~~

懷舊坐街, 我個fd真係可以融入佢地架~~~XD我太斯文啦

2)台北車站站前地下街 ---------(行街同買野既地方,入面有隻食物「蔥抓餅」NT25,加蛋就要NT30,超好味(一定要加蛋),HK唔係太覺眼有得食,仲有八方雲集(MK都有)&..... 入面有一間叫康是美既連鎖賣護膚品店eg 我的美麗日記,MP3除黑頭都有得賣,仲平起台灣屈人寺買tim~~~)

3)市林夜市 ------ 分2個area, 一個係食野, 有d有得坐住食, 不過本人就不太喜歡食「蚵仔煎」......難吃:046: 仲有果隻「蔥卷」.真係包住d蔥,d蔥唔熟.食左啖叫救命.點解會買,因為我朋友話佢個樣靚囉:077: 仲食左「大腸包小腸」,「官財板」,飲左「愛玉冰」= 「青蛙下蛋」
                   另一area 係買野既商場,有條寵物街,全都是狗狗,台灣好多人養狗,入面只有一間兔仔,有賣AAA級侏儒兔...真係細到同我既拳頭一樣,佢地果度既兔兔以細種為主.....D用品唔平, 同HK差不多,有D兔零食係HK冇,不過我冇買,零食不健康啊!!!

今日我同朋友既既戰利品XD~~~女仔嘛~~~嘿嘿

IMG_4767(small) (Small).jpg (56.49 KB, 下載次數: 61)

門口

門口

IMG_4766(small) (Small).jpg (52.02 KB, 下載次數: 59)

門口

門口

IMG_4770(small) (Small).jpg (50.17 KB, 下載次數: 57)

入唔到去影的

入唔到去影的

IMG_4798(small) (Small).jpg (50.31 KB, 下載次數: 56)

IMG_4798(small) (Small).jpg

IMG_4794(small) (Small).jpg (57.25 KB, 下載次數: 63)

IMG_4794(small) (Small).jpg

IMG_4797(small) (Small).jpg (26.54 KB, 下載次數: 60)

可以企入去影相

可以企入去影相

IMG_4799(small) (Small).jpg (31.52 KB, 下載次數: 61)

返學lu

返學lu

IMG_4800(small) (Small).jpg (47.1 KB, 下載次數: 60)

IMG_4800(small) (Small).jpg

IMG_4806(small) (Small).jpg (35.01 KB, 下載次數: 61)

IMG_4780(small) (Small).jpg (38.04 KB, 下載次數: 60)

入面有老台灣片睇

入面有老台灣片睇

IMG_4781(small) (Small).jpg (32.44 KB, 下載次數: 57)

街上面

街上面

IMG_4773(small) (Small).jpg (62.84 KB, 下載次數: 60)

IMG_4787(small) (Small).jpg (58.85 KB, 下載次數: 58)

IMG_4788(small) (Small).jpg (65.85 KB, 下載次數: 60)

IMG_4788(small) (Small).jpg

IMG_4786(small) (Small).jpg (40.38 KB, 下載次數: 59)

呢個係咩呢~~

呢個係咩呢~~

IMG_4784(small) (Small).jpg (42.49 KB, 下載次數: 61)

IMG_4809(small) (Small).jpg (44.52 KB, 下載次數: 59)

IMG_4809(small) (Small).jpg

小米 2008-11-17 12:22:33 PM
咁AAA級侏儒兔賣幾錢隻? 會唔會係bb仔所以咁細身?
波丸媽 2008-11-17 12:28:22 PM
都要幾千NT掛.....
我諗都係bb ,所以咁細隻啦
不過都唔會運到返黎HK啦~~~哈哈哈

elyse)) 2008-11-17 06:30:59 PM
謝謝阿..哈哈仲有10日出發了...
我都對佢地d平價面膜有興趣(美麗日記...etc~)
波丸媽 2008-11-17 07:04:14 PM
咁我要努力開多幾個pose比你睇~~~
SheR_bb 2008-11-17 11:00:17 PM
@@ 有st.clare wor, 好唔好用呀??
係咪痴粉刺 個隻呀??
波丸媽 2008-11-17 11:15:04 PM
係呀,係果隻~~~
佢真係痴得好勁架,痴完個鼻好多洞
幾好用既, 但如果d黑頭好深,收毛孔果陣就好煩啦
依家個包裝唔同左~~~

波丸媽 2008-11-17 11:24:44 PM
原帖由 elyse 於 2008-11-17 06:30 PM 發表
謝謝阿..哈哈仲有10日出發了...
我都對佢地d平價面膜有興趣(美麗日記...etc~)

咁遲先pose唔好意思呀,好彩你未出發咋!!!
我吹左我朋友好多次,佢都唔得閒比相我...........
SheR_bb 2008-11-17 11:36:02 PM
D MASK 係咪好平呀?? st. clare hk 好似冇, 我都好想試下
係咪一盒有3支野架, 我上網見到有3個step~
好想去買呀~
波丸媽 2008-11-17 11:45:50 PM
原帖由 SheR_bb 於 2008-11-17 11:36 PM 發表
D MASK 係咪好平呀?? st. clare hk 好似冇, 我都好想試下
係咪一盒有3支野架, 我上網見到有3個step~
好想去買呀~

我覺得呢隻系列既美麗日記唔平, 美麗日記有出其他,平過佢差不多一半架,而且都幾好用tim
st. clare 起 HK係冇得賣,要上網買, 有3支野,有3個step, 佢出黎既效果同佢既圖一樣,真係痴到好多
我就痴到痛.... 流晒眼水, 因為佢既痴力真係好強

快速發帖