唔知你地有冇買過呢 ???
我有一次唔小心買左2nd cut俾淆淆食呀~
我仲見到佢食得好開心,我以為佢咁乖肯食1st cut啦,我睇返個袋先知係2nd cut...

不過d枝都硬硬地幾好嫁,你地可以試下買,草質好香好靚嫁都~

連個間寵物店都唔知自己返左2nd cut,我同佢講佢先知~~

你地都要留意下,佢地個包裝袋係一樣嫁,只不過佢地分別係成份個位置係(1st cut/2nd cut)我食左半袋先知~~:037:

2ND CUT 靚相

2ND CUT 靚相

包裝袋

包裝袋

已有 1 人評分P 點 收起 理由
cordero + 1

總評分: P 點 + 1   查看全部評分

lolo 2008-11-26 10:48:01 AM
我都買左,,,
今期幾有水準,
真係好香,好幼緇
同無OXBOW咁碎O架~
cordero 2008-11-26 01:47:35 PM
我打去r記無貨>_<
lolo 2008-11-26 02:00:02 PM
哈哈,
一定係俾老板娘sell哂:062: ,
我都係之前o係r記訂oxbow,因無貨,
佢就介紹左momi俾我....
tiffany2003hk 2008-11-26 02:43:54 PM
原帖由 cordero 於 2008-11-26 01:47 PM 發表
我打去r記無貨>_

咁你有冇訂定貨先呀~???
cordero 2008-11-26 03:34:35 PM
佢話無貨我要左oxbow
koppie 2008-11-26 05:19:20 PM
康樂食開1cut,但有好多枝冇食... 所以我都好想買2cut 比佢哋試....但問過兔協又好冇喎....我重未見過傳聞中o既 momi 2cut 呀:050:
tiffany2003hk 2008-11-26 05:41:19 PM
你估會唔會好似我咁呢~~鋪頭返左貨都唔知呢~????
我就係咁啦~~先發現我呀囡好鍾意食...我先推薦大家:014:
shura 2008-11-26 07:55:54 PM
遲d試下momi先..
love_penny 2008-11-26 10:23:28 PM
post相黎睇下囉^v^
SheR_bb 2008-11-26 11:38:36 PM
我想知momi 2cut 有冇包裝呀??
好想試下~今日去左銅鑼灣一間 pet shop
我問個女人momi 2 cut 有冇包裝
佢同我講 momi 得1cut, 有2cut 都係個包裝寫錯~~~:077:  無奈
tiffany2003hk 2008-11-27 09:09:35 AM
原帖由 love_penny 於 2008-11-26 10:23 PM 發表
post相黎睇下囉^v^

我今晚post俾大家睇丫
等你地睇下1st 同 2nd分別:060:
tiffany2003hk 2008-11-27 09:13:46 AM
原帖由 SheR_bb 於 2008-11-26 11:38 PM 發表
佢同我講 momi 得1cut, 有2cut 都係個包裝寫錯~~~:077:  無奈

唔係嘛,1st多支d啦,2nd 有支有葉有少少花仔既
我係奇怪點解我個囡會食,先睇袋,先知道原來係2nd

人地R記一早有啦,可能佢好以我咁啦,個間鋪入左貨都唔知~
lingyan 2008-11-27 11:28:42 AM
原帖由 SheR_bb 於 26-11-2008 11:38 PM 發表

2 cut 個次我係 r 記見到,
5.5 lbs 係用一個綠色既透明大膠袋娖住 ga,
個袋面寫住係 2 nd cut~~

2 cut 同 1 cut 好大分別,
真係差得好遠 ....
二隻我都係 r 記見到同對比過,
1 cut 好多枝好粗,2 cut 就同 oxbow 一樣,
個姐姐都話 2 cut 係跟足 oxbow 咁做~

佢個次都介紹我呢隻,
但係訂左箱草先無買,如果唔係我都想試,
又唔貴~

r 記都應該係呢個零月至有得賣 momi 2 cut~
tiffany2003hk 2008-11-28 09:23:25 PM
原帖由 lingyan 於 2008-11-27 11:28 AM 發表

2 cut 個次我係 r 記見到,
5.5 lbs 係用一個綠色既透明大膠袋娖住 ga,
個袋面寫住係 2 nd cut~~

2 cut 同 1 cut 好大分別,
真係差得好遠 ....
二隻我都係 r 記見到同對比過,
1 cut 好多枝好粗, ...

加左相啦~~
不過我覺得唔太似oxbow

快速發帖