momo今天火化, 但我令一隻兔兔又唔食野...今天帶左他看醫生情況唔樂觀
現在吊緊盬水留醫緊, 希望他冇事啦
係依次事件上, 現在都已洗左3000蚊啦
其實真的沒有能力再負擔.
錢都是其次, 真的真的好希望兔兔冇事
希望明晚可以帶他返屋企.

聽朝返工前會再去探望他, 希望他食左野...

真的真的好掛住佢呀
wesky 2008-12-7 09:53:50 PM
希望佢早日可以返屋企啦
花無缺 2008-12-8 12:34:27 AM
我想問問...點解兔仔唔肯食野既?
其實如果可以既話, 買定一包草粉看門口,
平日偶爾俾佢地食下, 等佢地愛上食草粉,
當遇到佢地唔食野既時候, 可以開d 草粉俾佢地食...
起碼草粉營養充足, 有起事都可以吊下命先....
Panda)) 2008-12-8 01:35:19 AM
係呢~~草粉可以係邊度買呢??#^54^#
花無缺 2008-12-8 02:58:43 AM
原帖由 Panda 於 2008-12-8 01:35 AM 發表
係呢~~草粉可以係邊度買呢??#^54^#

我通常係獸醫診所買, 就咁係接待處同佢地講就ok(Oxbow - 原味/香蕉蘋果味 - 半磅/1磅), 唔駛睇醫生
joan 2008-12-8 09:11:59 AM
今朝返工前去探左兔兔, 他冇事啦. 我係屋企
hamster1013 2008-12-8 10:03:55 AM
希望兔兔早日康復,可以早d返屋企
glendy 2008-12-8 10:47:40 AM
早日康復:038:

joan 2008-12-8 11:08:43 AM
唔知點解#6顯示唔到message

今朝返工前去睇左兔兔, 他冇事啦. 當值醫生話他昨晚肯食返草, 而且便便正常
但現在都吊緊盬水, 醫生話兔兔可以今晚出院
我聽到都放心d
昨晚我真的好驚收到電話...怕醫生話兔兔...

兔兔唔食野原因可能係令一隻兔兔剛剛走了, 引致他心情不佳, 冇胃口食野

經過這次經驗, 係屋企要放定草粉看門口.
Vinkivan 2008-12-9 03:16:19 AM
冇事就好喇~~ 希望兔兔心情快啲好返晒啦~!!
joan 2008-12-9 09:13:57 AM
昨晚係醫生度帶左兔兔返屋企啦, 返到屋企見牠比之前精神左,
係可能留院期間, 環境陌生令到兔兔有少少受驚, 所以返到屋企兔兔都有少少呆滯
不過起碼牠自己食返野, 雖然冇以前o甘積極食野, 總好過完全唔食
現在兔兔仲食緊藥, 都要食一個星期....希望牠冇事啦.
joan 2008-12-10 11:42:07 AM
兔兔回家已經2日啦, 依2日兔兔狀態比以前真係好唔同
時不時都要提牠食野, 有時見牠呆左坐係個籠度好耐....
昨晚放工返去, 早上給牠的草唔係食左好多,
所以餵牠食藥o個時, 餵多兩支草粉比佢食, 希望牠可以補充多d營養
但今朝見牠的便便好細好細粒, 仲有少少軟.
想問問係咪食左草粉痾出來的便便係o甘既呢?
lingyan 2008-12-10 12:52:24 PM
食完草粉既兔兔應該唔會ALL又細又軟既便便 ga bor,
因為平時我見到兔兔all軟便,就會開一餐草粉佢食,
食完便便又會正常返~

不如你打電話去診所問一問護士,
講清楚係屋企既清況俾佢知~
joan 2008-12-10 02:18:39 PM
我剛剛打左去診所問, 姑娘話兔兔應該唔夠韱維,
今晚我放工返去睇下兔兔既情況,
如果兔兔再食唔夠草, 我會再餵草粉
但糧兔兔今朝有食...
不過昨日我都打去兔兔留院既診所問, 醫生開左令一隻藥係幫助兔兔止痛
但那種藥有鎮定的作用, 所以兔兔成日呆呆滯滯.
真的很擔心兔兔...
joan 2008-12-12 02:47:46 PM
想問問兔兔腸之前停左, 現在精神時好時壞, 一時肯食草, 但一時又唔食

請問兔友的兔兔之前有冇試過腸停呢? 康復要幾耐時間架?

快速發帖