有時見到D POST, 有疑問或是想找人分享他的憂慮悲傷...
見到個POST有50~60人瀏覽, 睇完就算, "事不關己, 已不勞心"咁, 但得1~2個留言去俾意見, 支持, 鼓勵對方...
調番轉,當你上來想找人給意願,勉勵..沒有人應你...你會怎樣?
大家上來都係想分享甜苦事JEI...

以上只我個人感受,沒針對誰...
hamster1013 2008-12-11 12:18:14 PM
我都明你o既意思同感受~
可能佢哋趕時間或者唔知點覆你, 所以先無覆啫!!
唔好唔開心啦!!
Vinkivan 2008-12-11 12:44:35 PM
其實可能有啲人唔識覆(例如 : 有關健康嘅問題), 所以佢哋唔敢亂覆呢~~ 我諗大家都唔係話有心唔覆嘅~
cinnamoroll 2008-12-11 02:29:37 PM
我都有少少覺得..因為D人覺得就算自己唔覆都一定會有人覆...做得任何一個論壇既會員係瀏覽其網頁既時候,都應該盡量回覆每個會員提出既時題or分享~
最好不要看了就罷啦/-\..除左唔識答~
當然唔係強逼大家一定要回覆既^^"

不過唔知大家有冇留意到呢有一批很好既會員朋友係好多帖子都會有回應~我覺得甘係好好咖~大定互相交流溝通鼓勵^^令到呢個兔兔論壇內容好豐富好實用,變得好有義意,我都係呢到學到好多關於兔兔既野,唔好話我拍馬屁..我真係好喜歡MINI-HOUSE 呢個平台:053: 所以大家係咪更加應該盡量參與每個會員所發出既post呢?
logon 2008-12-11 03:04:58 PM
哈哈
對於問問題既帖我一定唔敢答(唔想做虐兔兇手#^81^#  )
而其他類型既如果插到咀我都會好有心回架#^74^#

大富翁 2008-12-11 07:12:31 PM
你唔好唔開心喇..
我估有d post 係關於兔兔健康ge!
又唔係真係人人都咁有經驗...另外有一d 會員都係上黎學下野ma
SheR_bb 2008-12-11 08:17:38 PM
但有時有d唔開心既消息, 我會唔知點安慰人, 所以唔覆~
好怕講錯野, 令個個人更傷心~#^19^#
Panda)) 2008-12-11 10:14:52 PM
我同意呀~~我諗上得黎呢度既~~可能係有好多養兔經驗~又可能岩岩先開始養~有時有D關於健康既問題~~如果自己兔兔未試過~又唔肯定方法岩唔岩~一陣講錯左~~害左人地既愛兔就唔好丫ma ~同埋可能d 訪客睇完~~唔係好熟兔兔野呢~~唔好唔開心啦~~#^27^#
波丸媽 2008-12-11 10:18:59 PM
我諗如果想講既自然會講o既,唔駛唔開心o既
我都試過, 可能大家都好忙,而且又唔知點答囉........
呢度好多人係入黎睇養兔知識為主.........唔太多人發貼
shura 2008-12-11 10:29:55 PM
其實唔係唔開心...
只係近排覺得...
elyse)) 2008-12-11 11:46:48 PM
哈哈∼好!我鐘意你夠坦白..。:033:
有時我真係睇完就算,因為有時真係唔多識答...。
但又唔想亂答問題,更加唔想答”o...ic之類既野。
hh0 2008-12-12 12:41:03 AM
同意呢排forum係靜左......考試嗎?
唔覆唔等於唔關心既
有時真係唔識答, 與其亂up不如沉默
呢度唔似uwxxts, 大家都係愛兔之人,
希望分享分憂多於吹水
每個回post都係認真, 感受到既,
貴乎精, 唔使太介懷
#^58^#
cordero 2008-12-12 06:06:10 AM
我都成日睇左post無覆...
尤其一d關於兔兔病,或者有兔兔去彩虹橋...
我甚至會避開不想看....
可能知道生老病死這一關會在不久後臨到我們身上....
心理上有點不想面對...
尤其對於我同兔爸都係養兔既新手,一切我地都係學習當中
對於一d不曾面對既事,更加不願說太多
但我們仍會在上minihouse時,關心一下兔兔們的最新情況...
例如淆淆之前有事,大家都一直關心著牠的最新消息
所以我相信minihouse的會員,都是愛兔之人,
大家看帖都是出於對兔兔的關心, 回不回覆都不重要了
glendy 2008-12-12 10:32:41 AM
我有時睇post都冇覆架, 因為有時post出來講既野我唔識答,
怕答左又講錯, 但我一定會努力將自己識既野盡量去答.
不過有時睇完post既野又可以學到養兔兔知識, 都幾好.

快速發帖