因熊仔鼠媽媽生了7隻仔仔, 太多仔仔了....
本人驚疏忽照顧......
因此邀有心人領養熊仔鼠bb...

星期六早上相睇=]

粗略照片先
明天更新...

20/12
最新照..
琴晚買左新籠...而家映緊果個唔要...
因為成20日冇清潔...好dirty...
聽日就21日戒奶...

尾二個張係未生既時候映..
最後果張係爸爸媽媽, bb未出世時映

媽媽爸爸主要係灰白色..
最主要有
2x啡黑帶白色,
2x灰色
1x白灰色
2x深灰色

未生時既mama &個籠

未生時既mama &個籠

cordero 2008-12-18 10:52:20 PM
我未養過熊仔鼠~麻唔麻煩ga??我驚照顧唔黎~~
shura 2008-12-18 11:00:50 PM

回復 2# 的帖子

食同訓.....
咩都食咁滯....
仲有換廁所丫....
而家細細粒.好得意#^65^#
cordero 2008-12-18 11:02:43 PM
我問下我妹先...佢唔照顧我養唔到...
我要同b女住,b女屋企養唔到鼠
elyse)) 2008-12-19 12:02:24 AM
養熊仔鼠都可以既...
不過有無咩要特別注要嗎,因為我剩係養過倉鼠...:056:
[小懶] 2008-12-19 01:30:28 AM
我都領養,但我都只係養過倉鼠= =
熊仔鼠既打埋同食物係咪同倉鼠差唔多?
佢地會唔會好似倉鼠咁,同性會打交?
如果唔會,我想領養兩隻,有伴無咁悶#^65^#

ping.tat 2008-12-19 10:16:11 AM
熊仔鼠打里同倉鼠差唔多嗎?
如果只養一隻,佢會唔會好悶?
如果唔會我想領養一隻#^43^# (可以要男仔嗎)
wesky 2008-12-19 11:19:05 AM
熊仔鼠係獨居的
所以養一隻好啦
lingyan 2008-12-19 12:28:54 PM
wesky 講得o岩丫,
熊仔鼠要獨居 ga,多一隻就會打交 ga la~

養熊仔鼠唔麻煩,不過熊仔鼠好叻仔 ga,
我以前個隻熊仔鼠連鼠籠門口都識得開。
cordero 2008-12-19 02:16:55 PM
等緊相相~
love_penny 2008-12-19 04:55:28 PM
用咩籠養??倉鼠個D得唔得??
lingyan 2008-12-19 07:31:13 PM
其實只要個籠可以放到個廁所、食物碗、一間屋仔、一個轉轉,
加少少可以俾佢走動既空地就ok。

大約ab雙子倉鼠籠既size都已經ok~

我之前係買pet home 雙層籠,點知鼠鼠都跟本唔上二樓玩~
shura 2008-12-19 10:32:05 PM

回復 12# 的帖子

我果d玩ga
會"捐"隧道, 而家大細都識#^65^#
katatata 2008-12-19 10:38:00 PM
#^54^#  我覺得有個跑跑機就得丫啦-口-"無跑步機既話~就會咬籠咬成日~
[小懶] 2008-12-20 12:48:14 AM
隻隻都肥嘟嘟咁,好可愛呀 #^80^#

快速發帖