自從波子同細佬同居後, 波子由以前慢條斯理咁食野變成急住咁食, 因為食慢D便會比細佬食曬啊~
睇下, 下面有物證!

pinwheelfish 2008-12-20 09:26:38 AM
一齊食飯要特別留意唔好啃親呀~~以前我d兔兔都試過, 因為佢驚俾人搶晒唔得食....啃親嗰陣真係嚇死我ga~~所以你都會留意吓~~
Panda)) 2008-12-20 09:43:54 AM
好似放食飯咁~~放完一個食飯再到另一個~~~
咁樣會唔會好d 呢唔知~~hahha~~
一陣啃親就大件事啦~~!!! #^41^#
wesky 2008-12-20 10:13:35 AM
波波都係咁啊
本黎逐粒食架嘛  依家變到同小丸一樣  =  =

依家無用碗 lu
多數都係用手餵佢地
唔係波波食到最多 1/3 架咋
賓尼兔個口特別大同郁得快 #^5_002^#
Vinkivan 2008-12-20 10:32:51 AM
其實分開糧兜, 一兔一兜會唔會啲呢?? 咁就大家都係食咁多, 又唔會爭食~!!!
波丸媽 2008-12-20 10:49:46 AM
不過, 隔離飯香d架
我隻小丸都係,自已果d食食下就走去人地果度繼續食..............
以前分籠住,都試過分開碗比2隻野,點知波波食得慢,小丸入波波果度玩果陣, 幫佢清晒
lingyan 2008-12-20 11:38:05 AM
真係唔知點解會隔離飯香d ..可能搶下搶下好玩d ..
光之天使)) 2008-12-20 12:08:04 PM
波子好似比人搶地盤咁wor~~
訓覺又比細佬拎黎做兔墊~食野又唔夠細佬爭~~
bunny真係好大食架~~好似食幾多都得咁~

以前total食菜都試過啃親~~
依家佢食菜我都等佢咬完先比第二條佢~
nievedith 2008-12-21 05:00:44 AM
原帖由 Panda 於 20-12-2008 09:43 發表
好似放食飯咁~~放完一個食飯再到另一個~~~
咁樣會唔會好d 呢唔知~~hahha~~
一陣啃親就大件事啦~~!!! #^41^#

平時係有2個兜架, 不過想映佢地食相, 所以先一個兜2份食!
但細佬食完自己個D之後會搶波子個D來食的! #^48^#
nievedith 2008-12-21 05:04:19 AM
原帖由 wesky 於 20-12-2008 10:13 發表
波波都係咁啊
本黎逐粒食架嘛  依家變到同小丸一樣  =  =

依家無用碗 lu
多數都係用手餵佢地
唔係波波食到最多 1/3 架咋
賓尼兔個口特別大同郁得快 #^5_002^#

我仲以為係細佬為食同埋發育中先咁大食TIM, 原來係因為佢地口大啲所以郁得快! #^70^#
不說真的不知啊!

仲有, 細佬係一次過食幾粒, 之後行去一边食, 食完又反去食過! 波子係會在原地食到飽!
nievedith 2008-12-21 05:07:00 AM
原帖由 丫芷^0^ 於 20-12-2008 10:49 發表
不過, 隔離飯香d架
我隻小丸都係,自已果d食食下就走去人地果度繼續食..............
以前分籠住,都試過分開碗比2隻野,點知波波食得慢,小丸入波波果度玩果陣, 幫佢清晒

KE~ 情況和我一樣啊!

分籠時, 細佬一開個籠便是去波子度食糧, 而波子又好攪笑地去了細佬個籠度食草, 自己明明有都唔食, 係要去食人地個D #^74^#
nievedith 2008-12-21 05:09:46 AM
原帖由 光之天使 於 20-12-2008 12:08 發表
波子好似比人搶地盤咁wor~~
訓覺又比細佬拎黎做兔墊~食野又唔夠細佬爭~~
bunny真係好大食架~~好似食幾多都得咁~

以前total食菜都試過啃親~~
依家佢食菜我都等佢咬完先比第二條佢~

其實係佢搶細佬個籠呢~ 因為間屋本來得細佬住, 而家潛建左比波子搬入去住!
不過我都覺實尼的肚好像黑洞咁, 有幾多食幾多呢! #^48^#

快速發帖