分開係不是只分手,我同兔爸离隹分。
love_penny 2008-12-29 08:05:50 PM
點解會咁ge???????
發生左咩事~
雖然我是一個中二的小女孩
但為什麼要離婚?
karen195 2008-12-29 08:26:58 PM
有咩事真係嚴重到要離婚.....
可以一齊係大家的緣份
`Shusonbaby||' 2008-12-29 09:51:14 PM
:050:   兔b唔想見到的事
lingyan 2008-12-29 10:00:51 PM
分開,可以睇成為一個新生活既開始。

兩個人係一齊係緣份,
只要大家曾經挽救過、補救過,
但最後都需要分開既話,
都唔會後悔、遺憾。
TrianPO 2008-12-29 10:04:14 PM
你系米想講兔兔點算#^77^#
跟邊個?
SheR_bb 2008-12-29 10:29:10 PM
原帖由 lingyan 於 2008-12-29 10:00 PM 發表
分開,可以睇成為一個新生活既開始。

兩個人係一齊係緣份,
只要大家曾經挽救過、補救過,
但最後都需要分開既話,
都唔會後悔、遺憾。

i agree with you~~
cordero 2008-12-29 10:35:38 PM
兔爸都話要俾呢兩個月時間我諗清楚
到底我地仲好唔好繼續一齊
無論答案如何,一齊過有過最美好既時光就夠了
#^56^#
波丸媽 2008-12-29 11:45:02 PM
2個人一齊,愛對方就自然會盡力挽留同補救
但如果真係冇辦法都唔可以勉強
起碼愛過,試過,無憾就得
不過,如果分開一排,冷靜下先得唔得呀?
希望以後冇論點都好,你地都要開開心心咁生活呀!!!

`Shusonbaby||' 2008-12-29 11:59:38 PM
如果係真愛既話點解要分開呢?
除非.其中一方已經唔愛對方呢,
記得在誓詞講過既每一句ma??
要考慮清楚ar!
明月 2008-12-30 12:30:29 AM
我和他緣份已盡,
已經拖拉成3年了,
我已下定決心,
給自已1個new生活。
hh0 2008-12-30 09:26:14 AM
一齊係大家的緣份
但緣份已盡亦冇謂拖拉
永遠向前看,新的生活由自己創造
我都想過新生活呀,無奈
Vinkivan 2008-12-30 01:54:17 PM
原帖由 明月 於 2008-12-30 00:30 發表
我和他緣份已盡,
已經拖拉成3年了,
我已下定決心,
給自已1個new生活。

我唔知我係唔係喺呢度對呢樣嘢係最有經驗嗰個, 但我總算係過來人...

對於你跟兔爸決定要離婚, 我相信你喺呢度開post同大家講得就一定唔係一時衝動, 試問有邊個無啦啦會對人講埋啲咁嘅事~!! 雖然我唔知道過中嘅原因, 但一對夫婦要講得出離婚並唔係一件易事, 即使當中再沒有愛情, 但相對咗咁耐, 感情係一定有嘅!! 而女人係很有感情嘅動物, 所以往往都被感情所累, 但感情並唔可以用嚟維繫一段婚姻, 而你亦講已拖拉咗三年, 亦即你曾為呢段冇愛嘅婚姻努力咗三年, 作為一個過來人真係要同你講一句:「你攰喇!!」
雖然簽紙嘅時候宣讀過永遠都唔會忘記嘅誓詞, 但一段婚姻並唔係單方嘅努力, 單方去維繫, 若大家相愛, 彼此都會去付出, 但當有一方要放棄嘅時候, 無論另一方幾咁努力, 都只不過係徒勞無功, 離婚縱使唔係最好嘅方法, 但絕對係大家最好嘅出路, 因為既然已道不同, 為何仲要勉強一齊走下去?? 各自重找新出路, 必定會更好~

明月~~ 給自己一個新開始啦~!! 明天會更好~^^
glendy 2008-12-30 04:40:42 PM
一段感情一定有開心&唔開心, 我唔知明月過中發生咩事,
但係要維繫一段感情要雙方付出的...如果只係一方努力付出,
o甘依段感情得唔到平衡唔係一件好事.而且仲會好辛苦...
或者明月已想得很清楚先會講出來.
希望明月係未來既新生活裏面得到幸福, 每日仲要開開心心呀.
明月 2008-12-30 09:37:27 PM

回復 13# 的帖子

你真明白我,
我真是很累。

快速發帖