我屋企兩隻倉鼠(小露寶品種), 今晚我食完飯諗住玩下佢地, 點知發現佢地僵硬死左:022:
我養左佢地半年, 由BB養到大, 佢地係同一胎兄弟
平時佢地好活潑,冇病冇痛
但近排佢地唔知係咪發情期, 成日打架
我都特登買多左個籠分開佢地
我日日都換水換糧, 而家冬天天氣, 我日日都用布圍住個籠, 怕佢地冷親:042:
自問都對佢幾好!!點解佢地要甘早去..仲要死得不明不白!!
好傷心...
真係唔明, 都唔知咩原因佢地會突然死去:008:
[小懶] 2009-1-9 01:53:14 AM
你有無放棉花/紙巾入佢地間屋俾佢地保暖?
小兔兔)) 2009-1-9 08:33:24 AM
我明白你ge心情!!!
因為我隻鼠鼠都先死左無幾耐!!!
不過佢係老死架!!!!!
我當時仲睇到佢好辛苦咁!!!:024: :024:
我喊到痴左線!!!!:022: :022:
不過你都唔好咁傷心啦!!!
鼠死不能覆生!!!!
siuling1200 2009-1-9 09:15:41 AM
原帖由 [小懶] 於 2009-1-9 01:53 AM 發表
你有無放棉花/紙巾入佢地間屋俾佢地保暖?

我尋日冇放棉花, 因為都未係太凍, 但係都用左塊布圍住去擋風
hamster1013 2009-1-9 09:41:03 AM
原帖由 小兔兔 於 9/1/2009 08:33 發表
我明白你ge心情!!!
因為我隻鼠鼠都先死左無幾耐!!!
不過佢係老死架!!!!!
我當時仲睇到佢好辛苦咁!!!:024: :024:
我喊到痴左線!!!!:022: :022:
不過你都唔好咁傷心啦!!!
鼠死不能覆生!!!!

我以前都有養過倉鼠,都係老死o既.
佢死之前,我已然見到佢好辛苦,連行o既力都無,所以我已經知佢要離開我~
佢真係好乖,仲等埋我見到佢最後一面先走.
我嗰陣都喊都死~
你都唔好咁傷心喇!!
CHIUPO=] 2009-1-9 02:05:07 PM
我個兩隻鼠鼠(小紫王)都死左1年幾啦
我養左佢地都3年
佢地係老死#^56^#
小兔兔)) 2009-1-9 02:13:04 PM
原帖由 hamster1013 於 2009-1-9 09:41 AM 發表

我以前都有養過倉鼠,都係老死o既.
佢死之前,我已然見到佢好辛苦,連行o既力都無,所以我已經知佢要離開我~
佢真係好乖,仲等埋我見到佢最後一面先走.
我嗰陣都喊都死~
你都唔好咁傷心喇!!

我隻鼠鼠連叫都叫唔出聲!!!
企都無哂力...佢一直唔合眼...
我諗佢一定係唔捨得我地!!!
NaME520 2009-1-9 04:02:26 PM
我個隻都未死啊

有年幾啦~超可愛

成日要lam lam,又日日6點早上開始等我起身

我年年都係冬天又織冷巾俾佢圍籠

入面有棉花同手織布

好怕佢凍親

我好鍾意佢,佢細個成日同佢講故事

自細同佢好好感情,成日等我返屋企

幾可愛

幾可愛

我愛媽媽

我愛媽媽

媽媽!你返黎啦> <

媽媽!你返黎啦> <

`Shusonbaby||' 2009-1-9 07:04:46 PM
我2隻鼠鼠都死左一年一都冇.#^56^#
miss thEm so much,

之前coffee成日跳上佢地個籠到.

快速發帖