我家KINGKING張我成家D野都咬到以下咁......大家可5可以幫幫我,教下我可以點做:054:
呢D只係一小部份.....:050:

elvisli 2009-1-17 09:39:07 PM
放佢出黎時要睇住佢...之後可以搵紙皮箱比佢哎

要佢知除左紙皮箱外其他野佢都唔咬得
光之天使)) 2009-1-17 09:58:09 PM
嘩....佢好鍾意咬野wor~
你d袋呀~被果d要收好~
你要將d唔比佢咬既野放係佢去唔到既地方~
兔兔就好似bb仔咁~要睇住佢~
就算你隻眼唔係成日跟住佢,放佢出黎之前都要d野收好~
如果有d野係收唔到而又唔想比佢咬既~最好教佢,
例如一見佢想咬or輕輕咬就要鬧佢~比佢知道果度唔咬得~
TrianPO 2009-1-17 11:43:06 PM
可唔可以將佢成日咬既野搽小小百花油架-00-;
(我唔知O唔OK架!!) 因為之前有人甘樣教狗狗#^40^#
光之天使)) 2009-1-18 01:13:18 AM
下!?
百花油...唔食得架下嘛?
兔兔腸胃本身已經敏感~我諗都係小心d好~

狗仔應該.....頂得住?
不過都係好似好危險咁
lingyan 2009-1-18 02:40:08 AM
唔好用百花油丫......

不如你買D圍欄返黎圍住佢仲好~~~~~
我屋企D牆雖然無牆紙,但係就用紙皮圍住個牆~
佢地就無咬~~

狗仔唔同兔兔,狗仔咬野可以打可以鬧,
打過1-2次佢地就識得唔可以咬。
兔兔唔知每隻受唔受得打,所以最後都係自己收好D野囉~
LING)) 2009-1-18 01:46:57 PM
我已經拿D野欄住哂架啦,但欄極都有限,罵又罵過好多次,不過佢皮氣好大,整開佢,佢又番黎咬,第2次整開佢,佢就紮個馬,你郁都郁5到佢!細細力打佢,佢就會咕咕聲- -'唉.....:050:
光之天使)) 2009-1-18 04:36:48 PM
兔兔係好固執架-_-"
你整開佢~佢會返黎架~
但係你都要堅持~每次一見佢咬就點都要整開佢~
整到佢無癮佢就自然放棄走開架喇~

唔好打~如果你打得佢多,佢可能遲d驚左你隻手架~
SheR_bb 2009-1-18 09:49:08 PM
放佢出黎玩, 通常佢行去邊我就要行去邊,
唔想望實佢, 就會用圍欄lor~~
有時"no" 佢, 佢都唔理我既~~
lingyan 2009-1-18 09:56:01 PM
起初MIFFY仔一做壞事,我就DUM腳呯一聲同好惡咁講 "NO,
每次我一DUM腳呯一聲,佢就驚。
足足搞左成個月佢就識得聽NO,NO就要停~
elyse)) 2009-1-18 10:23:43 PM
原帖由 光之天使 於 2009-1-18 04:36 PM 發表
兔兔係好固執架-_-"
你整開佢~佢會返黎架~
但係你都要堅持~每次一見佢咬就點都要整開佢~
整到佢無癮佢就自然放棄走開架喇~

唔好打~如果你打得佢多,佢可能遲d驚左你隻手架~

哈哈..超級認同牙
不過一教識佢就成功感超高牙~:037:

快速發帖