http://blog.udn.com/CatAnna/2322337

這個故事告訴我們...

1.兔兔有病要帶兔兔睇醫生

2.不要將兔兔當作小朋友的玩具

3.養兔兔前要有養兔的基本知識

4.要保持自己和兔兔的衛生,碰兔兔前後請洗手

TrianPO 2009-1-18 05:39:49 PM
恩恩!  支持你既講法
Vinkivan 2009-1-18 06:06:11 PM
可憐嘅小妹妹~~~#^56^#

只可怪一個唔識教女、唔識養動物、唔懂得衛生嘅媽媽... #^62^#

女孩嘅一生可能就係咁~!!#^3_002^#

以下係壹蘋果健康網嘅報導, 有兔兔及小女孩嘅圖片。(此圖片比較惡心, 不接受者, 勿進!!)
http://health.atnext.com/index.php?fuseaction=Article.ListArticle&sec_id=6349078&iss_id=20080427&art_id=11042957

Jessie)) 2009-1-19 01:27:14 AM
好慘既白兔仔甩左咁多毛都唔帶佢睇醫生:051:
個阿媽點做野嫁個細路女腫得咁西利先再帶佢去睇醫生=-=
而且那TW人罵得好有趣--->(口桀!口桀! 我佈這個局已經一年了.....):040:
kelvinkwan0719 2009-1-19 09:39:50 AM
D相好恐怖.不過有咩理由兔兔耳仔掉哂毛..主人都冇反應,
個女仔真係好慘慘
lingyan 2009-1-19 11:38:55 AM
原來係呢單野 ...
我d台灣朋友知道我有養兔仔,
一直叫我唔好養,話兔仔會傳染病~~~~~~~~~

隻兔兔無啦啦甩毛都唔帶佢睇醫生 ...
惹到人個陣就怪隻兔仔,
有無搞錯 ...
nievedith 2009-1-21 01:33:17 AM
原帖由 kelvinkwan0719 於 19-1-2009 09:39 發表
D相好恐怖.不過有咩理由兔兔耳仔掉哂毛..主人都冇反應,
個女仔真係好慘慘

AGREE!
個阿媽真係好有問題, 去到咁嚴重先發現到咁.....
lingyan 2009-1-21 11:10:41 AM
原帖由 nievedith 於 21-1-2009 01:33 AM 發表

AGREE!
個阿媽真係好有問題, 去到咁嚴重先發現到咁.....

好似係醫療失誤,一開始發現個陣已經帶個小朋友睇醫生,
但醫生以為係普通事,只係俾藥膏佢搽,
點知一直都無好轉過,一直越黎越大,
醫生先開始正視 ...

快速發帖