oreo 係6個月大既仔仔
琴日係兔協接佢返屋企
佢開頭驚到震晒 又唔食野
不過好快無事 仲識去廁所尿尿tim 叻仔

↑請問d尿尿咁既色正唔正常?
另外佢柯過奶黃色既尿尿又正唔正常呢?

Panda)) 2009-1-19 01:00:12 PM
oreo既顏色真係好朱古力色wor~~^^  真係好似oreo~~
尿尿顏色係視乎兔兔既食物同體質~~正常既尿尿顏色可以係由淡黃至啡~
透明都係冇問題的~~奶黃色既尿尿~~兔兔食左蛋白質/有(丐)既食物都可能會出現
奶色既尿尿~~(食得多alfalfa)都會~~如果兔兔食左含胡蘿蔔素既vegetables~會出現比較紅色既尿尿tim~~但如果冇喂到呢d食物~~而情況持續就要去看vet啦~~
(睇書)的~~希望解答到你的問題#^72^#
照你張相既情況黎睇~~佢d尿尿都係正常的呀~~

如果以上有錯~~各位請糾正^^

akaicathy 2009-1-19 01:32:48 PM
原帖由 Panda 於 19-1-2009 01:00 PM 發表
oreo既顏色真係好朱古力色wor~~^^  真係好似oreo~~
尿尿顏色係視乎兔兔既食物同體質~~正常既尿尿顏色可以係由淡黃至啡~
透明都係冇問題的~~奶黃色既尿尿~~兔兔食左蛋白質/有(丐)既食物都可能會出現
奶色既尿尿~~( ...

好詳細既資料.. 唔該晒你呀panda.. ^^
oreo個咀咀係白色. 就好似oreo餅餅既cream.. haha
`Shusonbaby||' 2009-1-19 05:11:44 PM
咁快就識尿尿.叻仔.!
small_tra 2009-1-19 07:04:21 PM
我個仔仔都係叫oreo~~!
因為佢有黑色同有小小白色~改左佢叫oreo~!

e+發覺d名有3個音~都幾長~!
e+叫佢都係叫佢個陪第2個音同第3個音~:037: :037:
我做e個丫媽都幾懶~!:009:
wesky 2009-1-19 08:19:03 PM
兩隻兔同名啊
初頭仲以為係 small_tra 既 oreo

歡迎你啊~~ Oreo 仔~
你係咩兔啊,  同波波既毛有d 似喎
波丸媽 2009-1-19 09:02:28 PM
係bor, 真係同波波d毛毛有d似~~
不過波波係女仔, 個樣sexy d~~XD
佢係男仔, 所以man d~~
cordero 2009-1-20 12:13:24 AM
歡迎你呀~oreo~以後貼多d相上黎丫#^39^#
akaicathy 2009-1-20 12:17:15 AM
原帖由 small_tra 於 19-1-2009 07:04 PM 發表
我個仔仔都係叫oreo~~!
因為佢有黑色同有小小白色~改左佢叫oreo~!

e+發覺d名有3個音~都幾長~!
e+叫佢都係叫佢個陪第2個音同第3個音~:037: :037:
我做e個丫媽都幾懶~!:009:

haha.. oreo係兔協改ga
都幾襯佢ar... 但好長呀有d唔順口
唔知改唔改好呢
akaicathy 2009-1-20 12:19:32 AM
原帖由 wesky 於 19-1-2009 08:19 PM 發表
兩隻兔同名啊
初頭仲以為係 small_tra 既 oreo

歡迎你啊~~ Oreo 仔~
你係咩兔啊,  同波波既毛有d 似喎

我都覺得有d似.. 佢係獅子兔
波波可愛d.. oreo man d.. xd
hh0 2009-1-20 12:29:19 AM
唔睇oreo個白色鼻仔, 同我隻lingling有D似樣呀,

cordero 2009-1-20 12:31:26 AM
原帖由 akaicathy 於 2009-1-20 12:17 AM 發表

haha.. oreo係兔協改ga
都幾襯佢ar... 但好長呀有d唔順口
唔知改唔改好呢

5知點解我第一次望你個post,好想叫oreo做餅餅#^30^#
hh0 2009-1-20 11:11:07 AM
我無上過兔協學清籠......#^66^#
可能你記錯另一位吧
我D籠舖草既
又企又訓又食, 比木糠更好
hamster1013 2009-1-20 02:34:55 PM
OREO你好呀~
你係咪除咗腳底有白色毛之外, 其他都係黑色毛呀?
akaicathy 2009-1-20 06:55:10 PM
原帖由 hamster1013 於 20-1-2009 02:34 PM 發表
OREO你好呀~
你係咪除咗腳底有白色毛之外, 其他都係黑色毛呀?

腳底同咀咀係白色毛, 其他係灰黑色毛
背脊生左dd白毛毛

OREO d指甲好長 毛毛亂亂地
今日一抱佢就震晒 反轉我反得唔好 嚇死佢
我都唔知點好 見佢咁驚我唔想打擾佢

快速發帖