唉...
岩岩幫total洗完廁所,諗住幫佢梳毛...
醒起要梳腳底,順便練習下反轉佢,諗住聽日要幫佢剪指甲...
點知自從上次成功反左一次之後..依家佢又唔比我反喇...
我係梳化上面試左好多次,佢每次都反抗...仲不停咕咕叫...
佢真係好驚...但係我又一定要幫佢剪甲...嚇親佢喇:008:

之後比左半粒木瓜丸佢..哄返佢...(今日已經食左菜,所以得半粒)
然後放返佢落地,摸佢頭仔,
點知一摸佢,佢就即刻攤底~好似無嬲我~~
然後我入房,諗住比佢自己食草...(因為我估佢都想自己一個靜下..唔想見我架喇:029: )

點知..佢走入黎搵我....好似無嬲我咁~

但係我真係好內疚...嚇到佢咁驚...佢平時真係好少"咕咕"叫咁耐架...

不過...我仲未幫到佢剪甲...聽日仲要嚇多佢一次呀....
你地鬧我喇.....我好內疚....我不是好媽媽....

lingyan 2009-1-19 10:49:22 PM
咁又唔係既,你都係為佢好姐。

兔兔係會知道你為佢好 GA~

我都成日係籠入面捉MIFFY仔出黎梳毛,
捉個陣佢都有咕我GA,一出到黎就乜事都無~
`Shusonbaby||' 2009-1-19 10:54:30 PM
COFFEE..成日''古''我-'''-
一日好多次-/\-''
洗佢個廁所都''古''人-/\-
wesky 2009-1-19 10:56:07 PM
初頭係咁架啦 = =
相信好多人都被兔咕過
hamster1013 2009-1-19 10:58:45 PM
布甸都成日"咕"我架~
日日幫佢梳毛, 佢都會"咕"我
lingyan 2009-1-19 10:59:12 PM
原帖由 `Shusonbaby||' 於 19-1-2009 10:54 PM 發表
一日好多次-/\-''

哈,我掃佢個籠佢都咕我GA XD
光之天使)) 2009-1-20 12:01:45 AM
total係除左比我反/比我打邊爐d熱水蒸氣嚇親....
好少會"咕"....
平時就算係比我嚇親都係"咕"兩三聲....
岩岩我反佢...勁"咕".........:029:
嚇死佢囉......:050:
hh0 2009-1-20 12:10:14 AM
呵呵完就乖番啦, 下次剪甲不如試下抱total去個陌生既地方
通常兔兔0係唔熟悉既地方會變成鵪春#^64^#
cordero 2009-1-20 12:11:06 AM
total真係乖~錫返媽媽
total媽唔洗內疚,total會明白你既苦心架
momopig 2009-1-20 12:20:20 AM
唔知兔兔係咪唔鍾意我地幫佢剪指甲0既呢?!

毛毛都好唔鍾意我地幫佢剪指甲,佢又唔係成日肯俾我地反轉,所以一定要同豬爸爸兩個人一齊先可以幫佢剪~

由豬爸爸抱著佢,我就負責剪~剪前腳還好,後腳...只係輕輕一拉,佢就即刻縮...

毛毛0黎0左3個星期,我地尋晚先第一次成功幫佢剪到後腳指甲咋~

毛毛腳仔0的毛又長,豬爸爸要邊輕輕力捉實佢邊輕聲呵著佢,我就快快手撥開0的毛搵腳甲...

雖然毛毛無咕我地,不過勁掙扎,個樣好驚!

我地一剪完即刻放佢落地,點知個衰豬即刻好舒服攤0係佢張私家地毯扮嗲...如圖:

等我地仲內咎驚嚇親佢...不過我地都餵0左幾粒糧俾佢讚佢乖,希望佢下次剪指甲會合作0的啦~!

Jessie)) 2009-1-20 01:28:37 AM
E =-=我隻豆豆都係咁......要幫佢反轉梳毛佢就係咁咕, 又掙扎, 同埋心會跳好快
其實我好驚會o下到佢心臟病發嫁:067:
大富翁 2009-1-20 01:30:54 AM
唔好咁諗啦!!
我今日先嚇先caca 黎!本來佢想all 尿!但對唔準個位!
我就話佢!!佢就好似好驚咁!停左係到!
之後我睇左佢一陣!!佢又走過黎叫我摸佢頭仔!
我個時都覺得對唔住caca!!!#^37^#
我最多咪辛苦d!有咩所謂wo!....
我過多幾日都要幫caca 剪指甲!!!!佢就不嬲唔係好驚!但衷在我依個呀媽勁驚呢!
kelvinkwan0719 2009-1-20 09:05:36 AM
係丫..momo都係咁.不過佢有時比我反轉,10分鐘都會唔係點動....可能已經習慣左比我日日都反轉幫佢清潔patpat同梳毛喇..
Peiian)) 2009-1-20 01:41:52 PM
原帖由 `Shusonbaby||' 於 2009-1-19 10:54 PM 發表
一日好多次-/\-''

哈~~很好笑...
我的兔子不會這樣, 假如幫他們換了新的木康, 他們會只會盡快拉一大堆便....:073:
Peiian)) 2009-1-20 01:42:56 PM
原帖由 momopig 於 2009-1-20 12:20 AM 發表
唔知兔兔係咪唔鍾意我地幫佢剪指甲0既呢?!

毛毛都好唔鍾意我地幫佢剪指甲,佢又唔係成日肯俾我地反轉,所以一定要同豬爸爸兩個人一齊先可以幫佢剪~

由豬爸爸抱著佢,我就負責剪~剪前腳還好,後腳...只係輕輕一拉,佢 ...

好可愛啊~~

快速發帖