睇醫生..

ka@+ 發表於 2009-01-21 18:10|只看該作者|倒序瀏覽|打印
又係我丫..
聽日我帶波波去睇betty..
我駛唔駛帶埋個暖墊俾佢墊底??
我驚會凍..
但如果帶左又熱..我就唔知點算好><

順帶一問..
有冇人知由柴灣搭106到betty度要幾耐車程??
tiffany2003hk 2009-1-21 06:17:38 PM
你俾個暖包佢丫~~好似暖蛋個d~~
我都係咁嫁如果同淆淆出街,用毛巾包住,放起佢肚仔~
ka@+ 2009-1-21 06:45:40 PM
波波個去街袋個底有塊板隔住..
個日喺Q-pets買左個膠個隻暖板俾佢..
我諗住聽日放喺木板下面..
但唔知聽日會唔會好熱..
hh0 2009-1-21 07:22:33 PM
呢幾日其實唔凍, 日間都幾熱下,
我覺得唔使用暖墊之類既野
lingyan 2009-1-21 07:28:34 PM
其實我覺得就算幾凍都唔需要囉 ...
係個袋入面都應該幾焗,加上兔兔既毛毛可以保暖,
凍極有限。
係香港最凍都唔係好凍,反而就要拎條毛巾遮下個袋,
唔好咁易俾風吹入去就ok~
ka@+ 2009-1-21 09:02:43 PM
個袋係側邊有4個lonlon..
出到街有時唔係太凍..
但我屋企係好凍個啲地方=v="
之前有幾日得10度..
波波都唔肯郁..
所以我先買個嘢俾佢暖啲..
LatteMum 2009-1-21 09:20:44 PM
唔洗加暖墊架喇...係個袋度唔會凍得去邊..
不過最好都用毛巾包住個袋..免得兔兔吹風!
ka@+ 2009-1-21 09:29:02 PM
搵毛巾包住個袋??
係咪指個袋入面放毛巾??
lingyan 2009-1-21 10:01:49 PM
即係例如你搭巴士,坐低係到個陣,可以用條毛巾蓋一蓋個袋~
wesky 2009-1-21 10:57:50 PM
呢個天氣唔駛放暖包啦
ka@+ 2009-1-22 09:18:45 AM
今日17-23度..
我可以安心落街喇=]
lunguide 2009-1-22 11:09:23 AM
由柴灣搭106到betty度
搭106要超過1個鐘
大約70-80分鐘
我在柴灣工作,如果去九龍城就會mtr去黃大仙/樂富轉小巴/的士
再唔係搭東區走廊巴在tunnel口轉車。
ka@+ 2009-1-22 01:47:40 PM
終於睇完醫生喇~~
今日坐左1個中106就到喇xD
原來波波眼仔連住鼻個條管塞左..
所以有眼水出黎..
嚇到我差啲喊><
呢個女今年新年要滴住眼藥水咁過喇xD

快速發帖