我隻兔兔岩岩返屋企1個星期左右...
因為佢仲未識得去廁所所以成日都踩奶...
佢由一返黎白雪雪變到依家隻腳仔黃甘甘...
可以點幫佢清潔返乾淨佢:050:
otistou 2009-2-4 11:44:54 AM
俾我就用tissue =3=,,,不過佢有時自己都lam 返乾淨ge=]
兔仔怡v3v 2009-2-4 02:56:01 PM
原帖由 Mika_T 於 2009-2-4 01:23 PM 發表

如果你一開始見佢踩尿就應該用少少暖水幫佢抹,抹完要即刻吹返乾隻腳仔
而家你話已經好黃既,就要多d幫佢梳毛等d新既毛生返出嚟先得.
你都要開始教佢去廁所呀

腳板底d毛都可以梳的嗎@@?
我見有人話買D BB濕紙巾幫佢清潔...
可唔可以嫁@@?會唔會對兔兔有害/   . \!
兔仔怡v3v 2009-2-4 02:58:09 PM
原帖由 otistou 於 2009-2-4 11:44 AM 發表
俾我就用tissue =3=,,,不過佢有時自己都lam 返乾淨ge=]

我已經試過用tissue濕小小水幫佢清潔...
但係唔知係唔係因為踩尿太深...勁黃呢:050:
glendy 2009-2-5 02:33:23 PM
你幫兔兔用水洗完腳腳, 記住要吹返乾呀

要保持腳仔乾爽, 唔係好易有皮膚病架
兔仔怡v3v 2009-2-5 03:00:03 PM
我琴日試過幫佢用毛巾仔清潔...
但係都好似整唔甩= .=
仲係咁黃咁-口-!"
兔仔怡v3v 2009-2-7 12:01:09 AM
我有呀...我日日都好勤力咁幫佢清潔同埋梳佢腳底d毛毛嫁#^49^#
wesky 2009-2-7 12:03:25 AM
你個籠唔係有膠墊嗎?
點解仲可以踩尿既?
兔仔怡v3v 2009-2-9 01:13:56 PM
原帖由 wesky 於 2009-2-7 12:03 AM 發表
你個籠唔係有膠墊嗎?
點解仲可以踩尿既?

我個籠入邊係冇膠墊嫁...
因為佢個籠係有兩塊板係入面..
唔知你睇唔睇到我PROFILE個張相...
所以佢成日自己痌完殊殊就會踩同埋聞..
不過呢幾日開始覺得佢識得自己去廁所...
如果佢真係學識就太好喇:021:
兔仔怡v3v 2009-2-9 01:15:59 PM
原帖由 Mika_T 於 2009-2-7 12:24 AM 發表

小心唔好梳到佢個腳枕, 因皮較薄易損..

:066: 腳枕係唔係姐係近腳爭個D位呀!?
我通常都只係幫佢相個前腳掌炸...
kelvinkwan0719 2009-2-9 01:19:17 PM
我諗你清潔都好辛苦...我都好似用你e個籠...次次都要拎開兩塊版清潔...
兔仔怡v3v 2009-2-13 02:20:45 PM
係呀....但其實個感覺上好似衛生D咁喎...
依家佢係未識去廁所姐...
遲下就應該冇咁辛苦...!!!"

快速發帖