救救小黑狗
今晚訓唔着入嚟睇下...
睇到有人棄兔標題裏HKPET.NET - 寵物地帶領養區
裏面坪洲可憐的看更狗http://hk.myblog.yahoo.com/carlo ... new=1&mid=34505

真係火都嚟
睇blog日期隻狗應未救到
大家點睇
揾記者去得唔得
大家幫幫手e喵出去

vice0926 2009-2-11 02:06:52 PM
隻小狗好可憐呀~
不過其實d義工救到佢出黎搵人收留到佢咁又點?
好快又一隻新..
外人幫唔到咁多ga!
最重要係同個狗主傾..
令到佢明白養動物唔係用咁ge方法..
hh0 2009-2-11 03:00:18 PM
同意呀, 救左呢隻狗咪又另一隻狗受害
最終係教育個狗主
debbie1222 2009-2-11 03:00:53 PM

回復 2# 的帖子

你講得好啱...
可惜e類狗主通常唔聽人講
唉~我諗到隻狗要等狗主上艇先有得食,好天晒, 落兩淋, 打風有怕佢跌落水
我由昨晚到依家心情都唔好過:047:
debbie1222 2009-2-11 03:03:14 PM

回復 3# 的帖子

真係冇辦法??
我想試下打去某報的報料熱線,好唔好??
hh0 2009-2-11 03:17:14 PM
要勸既義工都做左la, 呢D無良狗主
上晒報既話分分鍾隻黑狗會蒸發左
debbie1222 2009-2-11 03:23:54 PM
真係好無奈:016:
debbie1222 2009-2-11 05:28:27 PM
原來今中午一點半將再集合坪洲,拯救坪洲黑狗
我係其它blog找到的...
早知我到去la:048:
而且有人e-mail 比涂謹申議員辦事處 及 香港動物領養中心主席 "基於愛、所以拯救" 希望有人可以拯救這黑狗
我依家心情好好多
希望救到小狗
jess9389 2009-2-11 11:17:56 PM
我知道呢個世界係有報應既....到D黑狗個主人死左,
佢就知咩事喇:040:

叫佢d屋企人幫佢唸定經解下怨氣啦, 咪先死左唔好報夢返黎叫救命:021:
alaneva 2009-2-12 12:01:45 AM
個狗主唔係人:052:

快速發帖