聽日就要帶粒粒去絕育啦..想問下有咩要注意,頭罩係咪一定要帶..同埋草粉點餵架..餵幾多次..
wesky 2009-2-18 02:15:52 PM
你可以買定少少佢平時鍾意食既菜
如果佢唔食草唔食糧,可以試下俾菜佢食
頭罩如果有就帶埋穩陣D

可以參考返兔兔絕育相關POST
elyse)) 2009-2-18 05:22:43 PM
頭罩係防止佢咬傷口,如果你可以成日睇住佢..
咁當然唔戴好d啦....因為佢食野會方便好多....

草粉,去到醫生個度佢會教你點餵家啦...
可以唔洗擔心..
係呢~你去邊到絕育阿
光之天使)) 2009-2-18 06:35:19 PM
帶條毛巾~兔兔做完手術可以幫蓋住佢~唔好凍親~
另外可以帶多條,墊住係袋既底部等佢舒服d~

用個盒帶少少菜,出街/等見醫生果陣可以比d野佢食定下驚~
可以放一執草係袋入面,姑娘可能係兔兔醒左之後試下餵架~

睇返絕育果d post~有唔明再問啦
唔駛緊張~(雖然之前我都好緊張)~無事架~兔兔會好叻:053:
luckygirl1025 2009-2-19 08:29:18 AM
唔該晒呀..我陣間就去去屯門GERRY度.
波丸媽 2009-2-19 10:01:49 AM
GERRY度係冇頭罩架~~~~~
gerry果度唔會主動比晒你野,
最好走果陣記得要埋止痛藥同草粉,以避不時之需
放心啦,會冇事的
luckygirl1025 2009-2-19 12:27:38 PM
問過佢..佢話唔SUGGEST用頭罩同草粉,應唔應該聽佢講,佢話一切照返平時咁就OK
elyse)) 2009-2-19 12:45:57 PM
丫芷^0^ 應該清楚d個個醫生..haaha

都係個句如果你可以24小時睇住佢,就當然唔戴好d...
如果戴左可能會令佢唔開心,同食野唔方便...
你可以訓緊覺個陣or唔起屋企個陣戴返,因為費時佢咬or lam傷口..
一陣搞到個傷口發炎就:066:

草粉係以避不時之需,佢唔SUGGEST,都問佢拿定...
一陣夜晚佢唔食野個陣,可以餵佢食....:045:
luckygirl1025 2009-2-19 12:57:19 PM
我之前係維多利買左頭罩..但最細個隻都唔岩用,,旺角邊度可以買到頭罩呀
elyse)) 2009-2-19 01:01:46 PM
我之前經過旺角金魚街見到個間超級寵x城有賣...
但無睇個price...
仲有兔協都應該有頭罩
草粉q兔同兔協都有賣...
cordero 2009-2-19 01:03:06 PM
我想問Q兔草粉幾錢??係咪APD?
elyse)) 2009-2-19 01:05:03 PM
係阿...apd..好似同兔協差不多...
都係98元
elyse)) 2009-2-19 01:07:10 PM
搵到兔協個網,如果你個頭罩大符滯可以唔洗買個....
你睇下o 唔ok牙,佢有教點整
http://hk.myblog.yahoo.com/hkrabbit_org/article?mid=100
luckygirl1025 2009-2-19 01:22:15 PM
我要再買呀..之前個個唔見左.草粉係個度都係$98?
elyse)) 2009-2-19 01:37:00 PM
哦~原來係咁
好似係,我都係聽朋友講apd草粉 98元...
我都係起兔協買,差不多...個陣都係因為無哂oxbow,so買apd草粉香蕉味..
佢地唔洗我餵,我一開左草粉,佢地會自己走去食

快速發帖