咁多位兔友
夏天又到喇
唔多唔小都會有小強入屋
唔知兔兔見到小強會唔會驚呢?
我就會好驚囉:029:
兔仔怡v3v 2009-3-23 12:03:21 PM
我屋企好似冇咩小強...
不過好多蚊滋仔係個窗外飛入黎...
唔知兔兔見到小強會唔會好似喵喵咁捉住佢呢#^74^#
BarbaraFok 2009-3-23 12:21:42 PM
因為我住村屋架,
斜對面係又係垃圾房
以前都會定時定候噴剎虫水
但都有一, 兩隻走過入屋
不過依家有畢仔向度, 唔噴得
都唔知點算,
我已經買左果D小強藥餌放左向廚房(畢仔禁地)
但我都知係冇乜用囉#^19^#
helen_laam 2009-3-23 12:25:36 PM
我屋企間唔中都會出現小強~~
但係唔知係咪唔同品種...
係得手指尾第一指咁大隻o架咋~~
大o既小強從來未見過出現~~
所以我諗小元可能唔覺意踩扁o左佢o地都唔知...
應該唔會好驚...
BarbaraFok 2009-3-23 12:34:23 PM
你就好啦, 小強咁細隻
我向屋企見過兩次都好大隻架
[小懶] 2009-3-23 01:03:08 PM
超驚小強><  你愈係想打佢地,佢地就愈係向你沖埋黎,超恐怖#^15^#
已經全屋放滿藥餌,但佢地會晌夏天落雨時飛入黎,跟本無得避> < 都唔知點算#^56^#
BarbaraFok 2009-3-23 01:09:32 PM
嘩~識飛果d我仲驚呀
如果畢仔好似貓貓咁同我玩死佢就好囉#^22^#
hamster1013 2009-3-23 01:35:42 PM
我都係勁驚小強,
喺街見到我都即刻彈開,
識飛嗰d, 如果喺屋企見到,
我會大叫添, 次次都俾阿媽鬧.....

我都想知到底兔兔驚唔驚架?!
我喺屋企都見過好大隻o既小強一次,
我即刻大叫, 但隻大強走咗.....
小兔兔)) 2009-3-23 02:07:48 PM
小強都無咁驚!!!
我最驚四腳爬爬!!!#^40^#
BarbaraFok 2009-3-23 02:32:23 PM
四腳爬爬我反而冇咁驚
可能佢係益虫
同埋佢正常d, 四隻腳~#^39^#
SteveAlbino 2009-3-23 02:49:51 PM
佢地唔驚小強架~
兔b都唔驚, 前幾日發現佢地個遊樂場有隻小強既乾屍,
我懷疑可能隻小強係俾佢地發俾氣個時踏死都唔定:053:
BarbaraFok 2009-3-23 03:16:51 PM
乾屍咁恐怖~:056:
佢地會唔會食架?!
不過兔地唔驚小強就好喇
lingyan 2009-3-23 03:31:29 PM
我就最驚小強 ....
大隻既又驚、識飛既都驚 .......

上年既 SUMMER,
廚房有幾隻小強,
第一日見小強就係個櫃桶入面,我一見到就大叫,
當然 ... 等到兔爸入黎隻野就走左啦。

第二日同兔爸係廚房煮野食,
跟住見到旁邊有D野走過,但無為意,
點知當我想扔垃圾之後係垃圾桶蓋到見到...
我又係大叫 ...

第三日我已經唔多敢入廚房,
咁兔爸自己煮野食啦,當兔爸夾緊麵個陣,
我見住隻小強係洗手盆個到走過,
我叫兔爸快D野死佢,佢竟然慢吞吞咁 ....
話唔知搵乜打死佢WOR = =|||

我真係好鬼忟,都唔知點解唔怕小強既人永遠都唔識體諒一下怕既人。
我老豆都係咁,同兔爸一樣,不過我老豆仲討厭,
細個個陣成日話足樽小強放係我桌面~
最後兔爸成晚都唔駛訓,俾我鬧足成晚 XD
第二朝乖乖地去買小強藥放廚房 XD
hh0 2009-3-23 04:13:05 PM
兔兔見到小強係唔會驚ga~
其实我都唔怕小強,唔明你地怕小強d 咩
又唔会咬人,又无毒,  係樣衰d
见到一係唔理,一係踩扁
但點解會大叫,见鬼咁#^21^# 真係唔識體諒你地怕既人#^23^#
SteveAlbino 2009-3-23 05:00:06 PM
我雖然唔驚小強,
但係到而家都唔明點解個時我外婆可以一手拿隻小強(用手),
捉去toilet度沖走佢:056:

快速發帖