我知道其實可以用雲石,但如果係出面買都幾貴,我想問用瓦磚可唔可以架?
碧玉蘭 2009-3-23 08:49:45 PM
瓦磚個角可能會整親兔兔  用之前包包佢好d
仲有係瓦磚比雲石易裂好多

我前日係日本城買左個水墊  $10
佢超鍾意呢:053:
【細賢】)) 2009-3-23 08:53:49 PM
原帖由 碧玉蘭 於 2009-3-23 08:49 PM 發表
瓦磚個角可能會整親兔兔  用之前包包佢好d
仲有係瓦磚比雲石易裂好多

我前日係日本城買左個水墊  $10
佢超鍾意呢:053:

水墊@@"

影黎睇下得嘛:060:
helen_laam 2009-3-23 09:14:31 PM
個水墊係咪要雪成冰咁俾兔兔o架?
firen_freeze)) 2009-3-23 10:22:25 PM
#^39^# 我都想睇下個水墊~

因為佢地好似唔識用鋁版咁....兩隻傻兔...淨係識企上面食草....
Be_Be_1989 2009-3-23 10:35:26 PM
我用e隻......

cordero 2009-3-23 11:32:15 PM
我用月餅盒,裡面放冰種包毛巾~
好涼架,仲keep到大半日涼~~~
BB囡 2009-3-23 11:37:58 PM
原帖由 Be_Be_1989 於 2009-3-23 10:35 PM 發表
我用e隻......

你個d係邊到buy嫁???貴ma??
好似幾好咁
Be_Be_1989 2009-3-24 01:05:26 AM
原帖由 BB囡 於 2009-3-23 11:37 PM 發表

你個d係邊到buy嫁???貴ma??
好似幾好咁

係買磁磚地方~
都好似70-80$塊~
我仲有剩
大富翁 2009-3-24 01:32:42 AM
我係開風扇!!
依加準備買俾部冷風機俾caca 用!!!
seefun 2009-3-24 10:57:29 AM
給兔兔消暑可以用金屬散熱板,磁磚同雲石.
磁磚size多價錢平,一般都是平滑的邊,買時可試下角同邊會否刮手.
而雲石鋪的雲石板的邊係未打磨的要另外加工磨滑d邊.
還有家品店有買的水墊,墊裡面的不是普通的水而是
化學物"凉液药水",不能讓兔兔接觸到.
兔牙鋒利一咬果d"水墊"就穿,藥水就流出黎喇,
小心呀,不能百分百保證兔兔不咬都是不要用羅.

水墊: http://detail.china.alibaba.com/buyer/offerdetail/26567362.html
angelshing 2009-3-24 04:43:22 PM
月餅盒+冰種係唔係放入籠架?
我放冰種係籠放邊+閞風扇!但冰種keep唔到大半日涼
尤尤 2009-3-24 05:23:31 PM
原帖由 cordero 於 2009-3-23 11:32 PM 發表
我用月餅盒,裡面放冰種包毛巾~
好涼架,仲keep到大半日涼~~~

我都係ar....
佢地都覺得好涼....#^64^#
hetherwing 2009-3-25 12:08:34 AM
原帖由 angelshing 於 2009-3-24 04:43 PM 發表
月餅盒+冰種係唔係放入籠架?
我放冰種係籠放邊+閞風扇!但冰種keep唔到大半日涼

我想問下冰種係咪即係藍色有水個d???
碧玉蘭 2009-3-25 04:48:45 PM
原帖由 firen_freeze 於 2009-3-23 10:22 PM 發表
#^39^# 我都想睇下個水墊~

因為佢地好似唔識用鋁版咁....兩隻傻兔...淨係識企上面食草....

原帖由 helen_laam 於 2009-3-23 09:14 PM 發表
個水墊係咪要雪成冰咁俾兔兔o架?

原帖由 【細賢】 於 2009-3-23 08:53 PM 發表

水墊@@"

影黎睇下得嘛:060:

呢個就係芝麻妹既水墊

唔使放入雪柜已經涼浸浸   又軟林林   :057:

快速發帖