兩星期前發現毛毛其中一邊鼻鼻入面有塊好似損0左結0左蕉0既物體,又突然成日打乞嚏,於是同佢睇Dr. Gerry...

Gerry話佢0個日有0的發燒,同佢打0左針同俾藥水佢食,之後幾日佢塊蕉甩完又結甩完又結,乞嚏都仲係間唔中打(佢之前唔會打乞嚏)

個幾星期後覆診,毛毛無發燒,但另一邊鼻都有好似結0左蕉0既物體,兔爸驗過毛毛,應該唔會係佢自己整損個鼻鼻,屋企都應該無0野會整損佢,而且屋企環境無變,唔應該突然有0的咩致敏源令佢係咁打乞嚏...Dr. Gerry都話毛毛呢個情況好奇怪...最奇怪係毛毛生活如常,食得痾得玩得,依然超活躍...Dr. Gerry今次俾0左藥膏毛毛搽,睇0下會唔會好0的,一個星期後再睇0下要唔要覆診...

有無兔兔試過咁樣?好擔心毛毛有咩怪病...我應唔應該同佢睇Dr. Betty?

HELP!!!
光之天使)) 2009-3-31 11:22:51 PM
我睇完都感到擔心....
不過我諗可能大家都冇遇過呢種情況~
anyways~加油~
如果過多兩三日~搽左藥膏都係差唔多~
你唔放心就去睇埋betty啦~
momopig 2009-4-1 12:10:25 AM
係啦...都無0係呢度見過類似情況0既post...

毛毛會唔會只係鼻敏感...?
兔仔怡v3v 2009-4-1 12:45:55 PM
毛毛~~~我個日係DR GERRY到見到你呀~~~~#^74^#

我覺得你都可以試下帶毛毛去BETTY到睇下...
多個醫生佢既診斷可能會有唔同~

momopig 2009-4-1 12:59:10 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-4-1 12:45 PM 發表
毛毛~~~我個日係DR GERRY到見到你呀~~~~#^74^#

我覺得你都可以試下帶毛毛去BETTY到睇下...
多個醫生佢既診斷可能會有唔同~

係咩?你同初五一齊?
elyse)) 2009-4-1 03:11:06 PM
會唔會係d草碎/粉牙....
d草/粉碎索左入個鼻,打乞嚏個陣擦損左個鼻...so有蕉....

我花侏都有打乞嚏,不過佢係對草碎敏感....
仲有她對漂白水都會敏感

你試下將籠內的所有野拿走...睇下佢係米仲係咁打乞嚏
如果無再一樣一樣咁加入,睇下邊種係致敏源

momopig 2009-4-1 09:41:26 PM
原帖由 elyse 於 2009-4-1 03:11 PM 發表
會唔會係d草碎/粉牙....
d草/粉碎索左入個鼻,打乞嚏個陣擦損左個鼻...so有蕉....

我花侏都有打乞嚏,不過佢係對草碎敏感....
仲有她對漂白水都會敏感

你試下將籠內的所有野拿走...睇下佢係米仲係咁打乞嚏
如 ...

毛毛無論0係籠定放出0黎玩都有打乞嚏,所以應該唔關草碎事...

真係擔心...
兔仔怡v3v 2009-4-1 09:50:32 PM
原帖由 momopig 於 2009-4-1 12:59 PM 發表

係咩?你同初五一齊?

我個日帶初五去睇醫生呀#^39^#
我都有摸過毛毛呀~~~
momopig 2009-4-5 06:33:01 PM
兔兔有鼻敏感係咪無得醫?
兔仔怡v3v 2009-4-6 11:55:26 AM
毛毛佢上次睇完GERRY之後佢點呀!?
上次見到佢個鼻仔生左粒野好擔心佢!!!

momopig 2009-4-6 01:23:32 PM
尋日兔爸幫佢'meet'甩左塊蕉,睇下遲幾日會唔會又出現番...

不過佢仲係咁打乞嚏...

無晒辦法...好擔心...

hamster1013 2009-4-6 03:12:52 PM
不如睇多個醫生睇下點,
可以帶毛毛去睇betty or tiger
momopig 2009-4-8 12:06:59 AM
如果仲係咁,我會同佢去睇Betty...

快速發帖