兔爸一直都知我好鍾意兔仔,每次經過金魚街我都會睇到唔捨得走...

3個月前,兔爸有意無意帶我去金魚街,我地就係0個日見到毛毛...

我地第一眼就好鍾意佢,於是決定帶佢番屋企...

因為我屋企唔可以養小動物,所以毛毛由兔爸照顧...

呢幾個月,去兔爸屋企陪毛毛已經成為我生活0既一部分...

兩星期前,因為一0的事,兔爸決定同我分開...

好突然...

兔爸同毛毛都突然0係我生命中消失...

我唔可以再隨時見到毛毛...

連毛毛而家有病,我都唔可以係佢身邊,摸下佢,陪下佢...

我真係好掛著毛毛...

希望所有兔友同你地0既寶貝都幸福快樂~

兔仔怡v3v 2009-4-6 04:10:53 PM
唔好唔開心啦...
咁點解你唔要求一下叫兔爸佢俾你定時定侯見下毛毛呢?
毛毛佢可能見你唔到佢都會好唔開心嫁...
因為前排你照顧佢突然間你冇再搵佢佢可能會唔開心嫁
BB囡 2009-4-6 06:30:51 PM
唉.....我都明白你心情既
其實bb囡都係係兔爸到嫁
有時我驚我真係同兔爸分開都唔知點算
帶佢走又驚地方佢唔識應...因我家太細啦...而且我爸爸又食煙
唔想兔兔咁辛苦
你家人係咪真係唔比養先...如果真係可以不如帶番佢係你身邊啦
oscarlik 2009-4-6 07:37:25 PM
唉,,,真係慘...
快D拎返毛毛走啦!!
前兔爸鐘唔鐘意毛毛架?
`Shusonbaby||' 2009-4-6 07:45:20 PM
#^56^# 好傷感...
你要加油a.
係囉係囉,前兔爸鐘唔鐘意毛毛ga,
會唔會分開而唔要佢嫁?
【細賢】)) 2009-4-6 08:23:03 PM
試下同兔爸傾..睇下可唔可以定時比你睇下佢啦,,"
Peiian)) 2009-4-6 10:09:31 PM
原帖由 momopig 於 2009-4-6 01:58 PM 發表
兔爸一直都知我好鍾意兔仔,每次經過金魚街我都會睇到唔捨得走...

3個月前,兔爸有意無意帶我去金魚街,我地就係0個日見到毛毛...

我地第一眼就好鍾意佢,於是決定帶佢番屋企...

因為我屋企唔可以養小動物,所以 ...

老實講, 一對情侶之間最吾忌就係咁
感情咁吾"引"定而去養一隻寵物, 假如你男友同你分開左之後都會好好對待佢還好, 如果,,,吾係....
momopig 2009-4-7 11:12:50 AM
大家放心,兔爸好鍾意好錫毛毛,呢個係我可以肯定既!

我地都承諾左會照顧佢一生一世,無論我同兔爸一齊定分開...

其實我同兔爸感情一直好好,只係有0的野要發生,我地都始料不及...

兔爸應承過我掛著毛毛可以隨時約兔爸見佢,不過始終唔係拍拖,唔可以話見就見...

我已經兩星期無見過毛毛...

唔知毛毛係咪都知我同兔爸有事,我地分開幾日後佢就開始怪病...

鼻鼻結蕉,係咁打乞嚏,不過其他一切正常...

好擔心...好掛著佢...
momopig 2009-4-7 11:56:45 PM
我見唔見到毛毛都係其次...

最緊要佢健康快樂...
momopig 2009-4-8 05:34:20 PM
好開心,等多兩日就可以見到毛毛喇...

唔知佢仲認唔認得我呢...
尤尤 2009-4-8 09:25:59 PM
唔好唔開心啦...
好彩你可以隨時見佢.....
唔係實好唔開心....
momopig 2009-4-9 12:59:54 PM
原帖由 尤尤 於 2009-4-8 09:25 PM 發表
唔好唔開心啦...
好彩你可以隨時見佢.....
唔係實好唔開心....

其實唔係隨時...我已經兩個幾星期無見佢...

所以有得見已經好開心!

係呢幾個星期最開心既事!
momopig 2009-4-11 12:36:00 AM
好開心呀!今日去左兔爸度睇毛毛喇~

毛毛鼻鼻仲有個傷口,仲有簡唔中打乞嚏,不過其他全部正常~

如果呢個星期佢個鼻鼻仲係無啦啦結蕉就同佢睇Betty~

毛毛見到我都好開心(我覺得),0係我身邊八八掛掛跳黎跳去~

如無意外星期日我可以再去睇佢~

見到毛毛無事就好!
Peiian)) 2009-4-11 12:46:05 AM
原帖由 Mika_T 於 2009-4-7 03:21 AM 發表
我驚毛毛會變成棄兔...好多情侶/夫婦都會因為分開而將兔兔遺棄..
你試下問你屋企人比你養la...

我想講嘅 正正係呢樣~~
momopig 2009-4-11 12:59:14 AM
原帖由 Peiian 於 2009-4-11 12:46 AM 發表

我想講嘅 正正係呢樣~~

我好肯定毛毛無可能變成棄兔!

因為兔爸同佢屋企人都好錫佢!

快速發帖