我見到有個post話介紹兔仔糧品牌,仲加左精
見到內地d人好似好中意日本糧咁
我同佢地講,
日本糧無你地講得咁好...
佢地5信...
仲問我d理論從何而來,咪姐係話我亂up
好5開心呀...
同佢地解釋又5信..話我固執己見...
5知點解次次同人地d觀點,
內地d人地都會banned我,,,,

Vinkivan 2009-4-9 09:37:35 PM
內地人有佢哋嘅養兔文化, 所以未必會接受我哋講嘅, 再者佢哋一味講平, 日本糧真係會平啲, 同埋佢哋有幾多真係當寵物?? 所以都唔係個個都會俾最好嘅佢哋, 我諗你都係唔好同佢哋"拗"喇~ 兔得攪到自己唔開心啦~!!
BarbaraFok 2009-4-9 10:13:23 PM
我覺得有d唔會當兔仔係寵物
因為大陸人多數都食兔兔架
有時要上大陸做野
行過有d大排檔見到d兔兔
佢地好可憐呀, 比人養到肥肥白白
又大隻, 但係你會見到佢地對眼仔係好唔開心
因為佢地知道佢地將會比人食
我次次見到佢地咁樣比人困住向個籠度
我都眼濕濕, 好唔忍心見到佢地咁
果陣我未養兔兔都頂唔住
依家千其唔好比我見到囉#^37^#

BB囡 2009-4-10 10:04:26 AM
原帖由 barbarafok 於 2009-4-9 10:13 PM 發表
我覺得有d唔會當兔仔係寵物
因為大陸人多數都食兔兔架
有時要上大陸做野
行過有d大排檔見到d兔兔
佢地好可憐呀, 比人養到肥肥白白
又大隻, 但係你會見到佢地對眼仔係好唔開心
因為佢地知道佢地將會比人食
我次 ...

係呀...我都見過有d酒樓出面有兔兔
都唔明點解佢地食得落
近日睇報紙,有個地方好鐘意食兔兔黎補身,仲要食兔頭
好變態.......
firen_freeze)) 2009-4-10 01:26:09 PM
虫都有人去食啦,何況係兔兔.....

不過頭先我都有上百度吧,但係我見到D人POST的相D兔兔都幾健康AR...兔籠都佈置到好舒服咁.......可以再諗諗點佈置我個兔籠...

不過都見識到D人可以4蚊買個「籠」O係宿舍養兔兔...之後又因為宿友唔鐘意而要被迫棄養....

#^40^# 乜可以O係宿舍養小動物咩? 仲有就係點解可以唔問過同房的人就帶動物返去架?#^33^#
gloria123 2009-4-10 06:01:57 PM
算la...佢地果邊都冇咩宣傳過要點對動物
:056:
Peiian)) 2009-4-10 06:47:45 PM
算la~~
同佢地講咁多做咩丫~~:059:

快速發帖