我隻衰仔近排唔知做乜鬼..apd...momi,,都唔食..所以我買左q兔草比佢試下..佢好鍾意食,我昨日係Q兔買左包T草及A草..T草好靚又綠有香味..A草比oxbow個d綠,因為我買開oxbow A草...
T草$50/2 lbs..
A草$40一包

#^79^#
oscarlik 2009-4-13 10:40:51 AM
我隻都有食...
的確係幾唔錯...d草都好長長長長長長長...
$55 1kg 都算係咁啦
不過最近比箱moni搞到我頭都痛埋
黃到死-,-
Peiian)) 2009-4-13 12:55:54 PM
我屋企細哥隻 一路都食開apd a草
?r記新訂哥2箱, 其中一箱都冇之前哥箱咁香
隻衰野吾人好食~~:056:
兔仔怡v3v 2009-4-14 02:01:19 AM
之前初五都有食過Q兔草呀...
佢有兩隻草嫁喎...
一隻係葉比較多...一隻就係花同埋支都比較多...
個人覺得花同埋支個隻好過葉個隻...
因為好多時葉個隻都有好多草碎...
Goody09 2009-4-14 05:45:50 PM
乜有分架,....我唔知呀...我買個隻應該係邊隻呀..
wm20472 2009-4-14 07:53:19 PM
咁咪同momi 1st / 2nd cut類似????
Goody09 2009-4-16 09:35:30 PM
原帖由 wm20472 於 2009-4-14 07:53 PM 發表
咁咪同momi 1st / 2nd cut類似????

完全唔同...我覺得似oxbow
兔仔怡v3v 2009-4-17 03:08:23 PM
原帖由 Goody09 於 2009-4-14 05:45 PM 發表
乜有分架,....我唔知呀...我買個隻應該係邊隻呀..

係呀...佢有分嫁...
如果你係係佢個架到拎個隻應該係多葉個隻黎嫁...
可以試下買多花個隻佢試下啦~~~
初五之前都好鐘意食...
仲聽到佢食到啪啪聲!!!
lunguide 2009-4-18 11:42:19 PM
q兔個其實有兩種草,一種多枝,另一種就多葉,兩種都有。
很多時兩種都好綠,都幾香。我覺得好過oxbow。質數較穩定,又可以先睇貨。
28元10安士,55元20安士。

lunguide 2009-4-18 11:45:26 PM
[quote]原帖由 lunguide 於 2009-4-18 11:42 PM 發表
q兔個其實有兩種草,一種多枝,另一種就多葉,兩種都有。
很多時兩種都好綠,都幾香。我覺得好過oxbow。質數較穩定,又可以先睇貨。
28元10安士,55元20安士。
165元5磅一箱。
wesky 2009-4-19 12:01:17 AM
都係咁貴既 = =
lunguide 2009-4-19 01:22:18 AM
貴過oxbow及momi,平過apd
但我個人覺得好過oxbow、momi,但我沒買過APD所以比較唔到。
Goody09 2009-4-19 10:01:34 AM
點解我昨日問q兔..你地係未係呢一隻草賣架呀..佢話係呀得呢隻...我諗我個隻係多枝個包...多葉無喎..
lunguide 2009-4-19 05:40:45 PM
同一種草,你可以揀多枝or多葉少d枝
我上次買散裝草時,佢本來俾多葉我的,但我要求多枝,佢就响上格個大膠箱俾多枝那種給我
至於一箱5磅的就沒有分,我昨天買了一箱,有很多枝及花。
helen_laam 2009-4-19 05:52:15 PM
原帖由 Goody09 於 2009-4-19 10:01 AM 發表
點解我昨日問q兔..你地係未係呢一隻草賣架呀..佢話係呀得呢隻...我諗我個隻係多枝個包...多葉無喎..

我有次去過~~
佢同另一個客人話多葉哥種缺貨~~
所以可能你去哥時o岩o岩冇晒貨~~

快速發帖