我隻BUBU兔仔...五個月大...唔知點解由尋日開始唔係點食野...咁我就轉D成兔草比佢食諗住佢係因為大個唔食幼草啦...咁尋晚就比左成草佢食佢又食喎仲食得好開心TIM...但今日比佢食佢已經又唔係好食...單中食一兩條JA...我依家唔知點做好呀..
唔知會唔會因為天氣熱冇謂口呀...我仲未比涼涼板佢訓JA...我返工都有開風扇比佢呀:050: :050:
兔仔怡v3v 2009-4-14 03:36:31 PM
佢冇咩點食野但係屎屎正唔正常先?
有冇飲水?個樣有冇精神?
Goody09 2009-4-14 03:47:19 PM
兔兔下午通常訓覺架喎...
你有比其他野佢食近排好似菜..生困果D..比佢食..食太多菜或者生果佢有機會唔食草架...因為太好味啦..食起上黎D草無咁好食..佢地咪唔食囉
如果佢有食糧...咁即係佢有食野..如果佢連D糧都唔食就有問題...
一係熱..熱到無胃口..
你一路有無比開T草佢食咁呀...定係依家先比佢食呢...
從細就要教佢食T草...如果唔係大個仔...會有可能唔食架..
wm20472 2009-4-14 03:48:39 PM
A草咁香, 佢幾時都食
日頭佢會訓覺及唔係點食野, 最緊要屎尿正常
黃昏後開始活動, 凌晨是黃金時間
如果你比糧佢食佢有好精靈, 應該無問題

roi613 2009-4-14 04:16:15 PM
咁我比糧佢食時佢就係好開心仲食得好快TIM....我依家先開始比T草佢食JA...佢依家係連A草都唔食呀...T草就食少少LOW...水都唔係飲好多JA...

仲有係佢個幾月前唔知點解就開始好鐘意咬個水樽個粒豬呀....好似廉個水樽出水出得慢咬個樽等佢出快D咁....
roi613 2009-4-14 04:19:10 PM
唉...養左佢三個月...頭一個月已經因為池散條腸跌左出來個肚有個好似瘤咁GE樣..好彩做左手術依家冇事..但依家又唔知仲咩唔食草...好擔心佢呀...:054:
Goody09 2009-4-14 04:49:29 PM
個水樽可能有問題。。無水出。咁佢未咬個水樽個粒豬。。等佢出多D水。。。賽最好買過新水樽比, 無食草唔口乾未無飲水。。。

乜野叫池散條腸。。??。。。
你比咩T草佢食。。momi1st / momi 2nd cut / oxbow/ APD...
momi 1 st cut 唔係隻隻兔兔都食架喎....要隻隻試下佢鍾意食咩草..
因為細細無教佢食T草..比較麻煩D
lingyan 2009-4-14 05:03:53 PM
會唔會係d草濕左丫 ?
天氣潮濕,d草好易濕~

我上星期因為天氣搞到d草濕左,
兩隻都唔多肯食,一換草就食量即時變返以前咁~
roi613 2009-4-14 05:11:20 PM
T草同A草都係OXBOX來GA.....我已經買左個新水樽比佢都係咁...唉....

佢會唔會係腸停GA......越來越驚喎....
wesky 2009-4-14 06:26:27 PM
佢地夜晚先食得多草,  如果第二朝都唔見啲草有少過,
Check 下會比較好, 買個安心都好嘛
紫貓)) 2009-4-14 10:18:21 PM
仲有冇唔食草a>>>:067:
roi613 2009-4-14 10:20:23 PM
仲係只係食少少JA...好似D人減肥咁食少少野就算呀
紫貓)) 2009-4-14 10:22:27 PM
哈哈可能佢真係想減肥la:062:

快速發帖