我想問問點解要放冰種萵鐵盒度? 係唔係防上佢咬個冰種?

另外點解係鐵盒上面要再包毛巾?係唔係怕d倒汗水整濕兔兔?

我又想問包毛巾之後你地會唔會搵嘢"磅"住? 我昨晚試過搵繩"磅"住但係隻兔兔咬條繩呀! 如果條毛巾包多幾包又怕d涼爽滲唔到出嚟,只係卷一轉的話轉頭又比佢整散lu.....  請問你地係點架? 唔好意思,好多問題....:054:
BB囡 2009-4-20 10:21:50 AM
其實你講過d野我都諗過...
因為佢地真係咩都咬...
我之前最驚就係會連鐵盒都咬開...
so而家我諗到用有拉連既布袋包住
Puffypuffy 2009-4-20 11:04:07 AM
你意思係包住個鐵盒?或直接包住個冰種?
BB囡 2009-4-20 11:17:33 AM
包住個鐵盒...因為只係包冰種會好凍
Puffypuffy 2009-4-20 02:36:40 PM
ai ya!!  死啦! 原來外面廿九度呀!!!只係用冰種同散熱版夠唔夠架!?? 我好擔心... 但係兔爸唔想開冷氣比佢,佢覺得太浪費....
wesky 2009-4-20 02:38:10 PM
買塊雲石板放係籠都好涼架
我兩隻鍾意出黎訓係磁磚上面
Puffypuffy 2009-4-20 02:46:34 PM
咁Wesky你有無開冷氣呀?
vice0926 2009-4-20 02:51:53 PM
其實我唔建議將個冰種擺入籠或者擺係d兔兔接觸到ge位置ga~
因為真係擔心佢會咬爛..食到冰種d物料就大件事啦!!
我自己係將冰種放係籠底搵底板隔住同埋用毛巾墊住放多個係籠面..
如果都覺得唔夠ge話就再放多個冰水樽入籠入面..
Puffypuffy 2009-4-20 02:57:13 PM
咁冰水樽要唔要再用毛巾包?

同埋你放呢d嘢之外仲開唔開冷氣?
wesky 2009-4-20 03:08:38 PM
屋企未開冷氣啊~
lingyan 2009-4-20 03:13:57 PM
用鐵盒盒住係怕兔兔咬咬冰種,
雖然個冰種都係硬,但係兔兔d牙力太勁 ....

我個二隻要用鐵盒,用布袋實咬爛 ...
vice0926 2009-4-20 04:24:22 PM
原帖由 puffypuffy 於 20-4-2009 02:57 PM 發表
咁冰水樽要唔要再用毛巾包?

同埋你放呢d嘢之外仲開唔開冷氣?

水樽如果怕冰溶左之後會滴水就包一包毛巾會好d囉~

冇開冷氣ga la~開風扇大範圍吹~
hamster1013 2009-4-20 04:44:04 PM
我屋企都無開冷氣呀!!!
我得塊磚咋,
依家都係雪支次水,
放入月餅罐入面,
外面再包條薄毛巾~
但唔知布甸係唔識,
定係唔鍾意,
佢無乜點旁住嚟瞓,
始終都係瞓喺塊磚上面咋~
Puffypuffy 2009-4-20 04:49:55 PM
請問大家會幾時先開冷氣,定係唔開?? 我要同兔爸商量呀! 佢唔想我開.......:063:
BarbaraFok 2009-4-20 05:25:29 PM
畢仔都係, 唔肯訓冰種
淨係鐘意訓地磚
已經開左風扇俾佢
冇開冷氣呀

快速發帖