4月18日
這天晚上回家..發現小吉冇食過草
好擔心好擔心
知佢病了
驚到喊了..
手人餵草只肯食幾條
睇坐小吉到4點5點幾先敢訓..
4月19日"
早上8點幾起左身..唔敢訓太耐..所以好快起左身
早上係咁打電話搵醫生...結果搵唔到..因為卜唔到時間,,FULL哂~
最後betty度ge姑娘好好人咁介紹我到旺角PET-CENTRAL
打過去之後..佢地話北角PET-CENTRAL咁岩今日ge醫生識睇兔仔
好好彩..
醫生話小吉發高燒..介有d缺水同差d停腸
牙仔都有d尖,要磨小小牙仔
打左3支針#^56^# 其中一支好大支...
小吉好驚..係咁踢醫生
開左3種藥
一共$744
地址
當日回家
每2個小時餵一次草粉~

4月20日
情況好轉=]肯自己食草~
藥同草粉係早晚一次
屎屎大大粒但唔多~

4月21
情況轉壞..早上起身時唔見佢食草...餵了差不多15ML的草粉
放下好多MOMI T草同APD A草
今日上班冇哂心機
今晚回來
發現了APD 的A草卻不翼而飛原來佢肯自己食草了=]
屎屎唔係好大..但好多>3<
黎張相先唔好講住
#^72^# 小腳腳
完畢*
===========================================
第一個多謝ge係天父...謝謝保佑了小吉,,我有好努力祈禱...
第二係多謝珍媽...真係好感謝你們ge關心!!
珍媽e幾日都好關心小吉,仲解答到我好多問題,好有兔地心
好多謝你..我係真心咖.."好似示愛咁-3-哈~"
e幾日好難過..珍媽就時刻係我身邊咁..多謝你..多謝你..

Be_Be_1989 2009-4-22 02:35:17 AM
小吉咁可愛~
吉兔自有天相~
wesky 2009-4-22 07:35:13 AM
打咁大支針一定好痛啦
依家無事就好啦 ~ ^^
hamster1013 2009-4-22 08:19:14 AM
小吉無事就好喇~
cordero 2009-4-22 09:36:23 AM
一上到MINIHOUSE就見到小吉^V^
小吉無事就好LA...要乖乖地聽MAMI話食藥食草呀
其實我咩都幫唔到手...@.@""""
好彩小吉自己叻叻JA.....
兔仔怡v3v 2009-4-22 09:51:58 AM
小吉肯自己食草草好乖呀~~~抵鍚#^10^#

題外話:醫生有冇話小吉點解會發燒嫁!?
明月 2009-4-22 09:59:59 AM
我都想知呀,為何會無端端發燒,
小吉肯食草草一定會好快好返的,
小吉你要乖乖呀!
elyse)) 2009-4-22 10:05:22 AM
小吉無事就好啦.....
我都想問點解會發燒...有時佢有無發燒我地真係唔知
仲珍媽都唔洗謙虛`:031:
波丸媽 2009-4-22 11:03:38 AM
太好啦~~小吉無事肯食返草草~~叻仔~~~#^9_003^#
平時天氣熱,兔兔體溫都會熱.......
真係唔知點為之發燒......
anyway~小吉冇事真真真好~~
BB囡 2009-4-22 11:30:12 AM
小吉會食番草就真係太好啦
一定冇事既...小吉要乖乖呀
BarbaraFok 2009-4-22 12:03:58 PM
嚇死我喇, 我睇到話小吉第2日情況轉差
我個心都沉一沉
好彩冇事咋, 小吉好叻叻呀
乖乖地食藥, 食返多d草草就冇事架喇#^70^#
debbie1222 2009-4-22 12:58:09 PM
兔兔病左真係會成晚訓唔着
E+小吉冇事就好
喵女)) 2009-4-22 08:21:31 PM
醫生話可能係因為momi草個件事[我諗有唔少兔友知道咩事~]
令佢唔食野先發燒,
因為係腸問題都會令佢發燒
其實用手感受佢體溫係冇可能知道佢發燒
要用探肛門ge方法先知
"我仲打去betty度問清楚果個溫度係咪發燒.佢地都話已經高燒=["
而先兆係兔兔平時唔舒服ge一樣的
都係唔食野...見鍾意ge食物又冇興趣"已經好大件事!!!'
全身軟哂冇力..同埋唔點郁
尤尤 2009-4-22 08:28:37 PM
無事就好啦....
喵女)) 2009-4-22 08:33:38 PM
係呀...我成日望住佢..驚佢唔食野- -
係佢訓時我又係咁望.佢唔郁我又係咁望...係度諗..佢又唔舒服?!
但佢只會親我唔望佢時先食...
係咪特登咖#^73^#

快速發帖