近呢兩個星期一直被一個電話嘈,
佢係有來電顯示,"3529 6988",
頭個幾次我亦都有聽呢個電話,
第一次聽,我講完喂之後,佢有話小姐你好,
我係中國金打電話黎ga,(跟住不下數百字)
跟住我收線,
第二次,同一日既下午,佢又打黎,我又聽,
我叫佢唔好再打電話黎。
足足兩個星期,呢個number一直打俾我,
今日仲離譜到打左3次 !!!

好煩丫,我可唔可以打電話去電話個台到叫佢地搞掂佢ga ??
lenmui)) 2009-4-23 04:48:03 PM
我都試過問過電話公司, 可唔可以幫我自動reject左呢個號碼既來電, 但係佢話唔得
我係用 "數碼X" 的
你用邊一間? 好似貴d果間CS"X"有咁既服務

唯有之後試過叫我既男朋友聽, 好惡咁鬧佢一輪, 仲兇佢會報警, 先冇再打黎
hh0 2009-4-23 04:51:12 PM
见到佢來電顯示"3529 6988" 就cut 唔听
公司定私人电话
hh0 2009-4-23 04:52:32 PM
佢打黎目的係咩
lenmui)) 2009-4-23 04:54:35 PM
應該係公司電話, 係咪想sell野果d呀?
你試下搵個比較粗聲粗氣既男性朋友or屋企人鬧下佢
wesky 2009-4-23 06:01:58 PM
之前 3 都係成日打黎,  上左台都仲打黎sell = =
有地方可以投訴架, 唔記得邊
lingyan 2009-4-23 06:43:39 PM
我都試過問過電話公司, 可唔可以幫我自動reject左呢個號碼既來電, 但係佢話唔得
我係用 "數碼X" 的
你用邊一間? 好似貴d果間CS"X"有咁既服務

唯有之後試過叫我既男朋友聽, 好惡咁鬧佢一輪, 仲兇佢會報警, 先冇再打黎

我用 csl ...
佢打黎個陣我男友唔係到 ...
屋企得我一個 ... T.T

我有將個電話 SET 左落手機個拒絕接聽 LIST,但係部機照接 ..
如果佢係未知電話,我部電話就自動唔接 ...

见到佢來電顯示"3529 6988" 就cut 唔听
公司定私人电话

應該係公司電話,因為我第一次聽呢個電話係講自己係中國金 ...

應該係公司電話, 係咪想sell野果d呀?
你試下搵個比較粗聲粗氣既男性朋友or屋企人鬧下佢

佢話自己係中國金,唔知係咪夜晚12點幾宜傳易個到講既中國金個間公司 ...

我真係唔明,我已經好聲好氣叫佢唔好再打黎,
佢竟然可以連續咁打黎 ....
如果有急事都會係留言信箱到留言啦 ...

之前 3 都係成日打黎, 上左台都仲打黎sell = =
有地方可以投訴架, 唔記得邊

之前我 CSL 差唔多完合約,個台都有打俾我,
最奇怪既係 ... 竟然有人同一段時間打黎 SALE 我可以轉 PLAN ...

好彩係再簽合約就無再打黎煩 ..
[小懶] 2009-4-23 07:24:13 PM
我都試過類似既經驗>.<
有間美容院不斷打黎話招務代言人,我已經話我無興趣,叫佢唔駛再打黎,但佢仲不斷打黎,起碼打左5,6次=.=次次都係同一個人,同一樣既對白,無論我講咩都好,佢都係用同一段說話黎回應我,好似被train到唔識講其他野咁=.=

helen_laam 2009-4-23 08:10:49 PM
好多時3字頭o既電話都係d公司廣告o既電話~~
所以我通常見3字頭都唔接~~
除非佢即刻再打過o黎~~
因為有d人屋企電話都係3字頭~~
但係如果係廣告電話~~
你拒接之後佢o地通常唔會即刻再打俾你o架~~
會隔一陣先再打~~
波丸媽 2009-4-24 09:08:03 AM
最討厭就係保險,成日打黎sell, 講黎講去就係果句,「依家呢個機會咁難得,不如我幫你登記返d資料先啦, 唔好錯過呢個黃金機會呀.....」repeat x 5

依家連peoples都同大x銀行合作, 轉介客戶推銷銀行保險..........
仲有credit card 都係sell保險.........

煩死.................

jj08 2009-4-24 11:44:37 AM
我都成日有D呢電話啊~~1日都有幾個...
佢地真係好煩啊~
有1次真係頂唔順啦~:052:
就好惡咁同個D人講:我無用過你地的野,你點會有我的資料架,呢D資料你邊度來架?
如果你再打電話來的,信唔信我報警丫!!:004:
之後佢地就無再打電話來喇~
cinnamoroll 2009-4-24 03:03:13 PM
係電話宣傳~我都試過...真係好煩#^73^# 不過我唔會理佢~我覺得鬧佢地又唔係幾好既..除非佢不斷滋擾你~
lingyan 2009-4-24 07:08:27 PM
無辦法唔鬧,好多時候頭個幾次都好客氣,慢慢就直接CUT線,
最後頂唔順先會出口 ..

我覺得雖然人地係搵食姐,但係 ... 都要識得睇人眉頭眼額,
人家好好地REJECT佢就應該見好就收..
係要人地鬧 ..

快速發帖