疥癬蟲

薯仔 發表於 2009-05-03 00:53|只看該作者|倒序瀏覽|打印
:050: :050:
薯仔佢睇o左醫生la~~~

:052:   疥癬蟲, 聽到個名都想打d疥癬蟲一鑊:052:

:050: 著仔有排都唔出得黎玩,實好唔開心。
:054:

@.@ 我想問疥癬蟲會唔會傳人?:054: :054:
同埋,一般睇開,係要幾多錢,薯仔佢total用o左$620 包四支針同藥加診金。
~~~
hh0 2009-5-3 01:22:32 AM
係會傳染人, 會起紅點好痕
但過幾日 d 虫死左就無事
唔會係人體繁殖

未睇過所以要幾多錢就答唔到你
wesky 2009-5-3 09:10:50 AM
wm20472 2009-5-3 12:45:28 PM
我大、細妹疥癬蟲, 今日都要出旺角覆診

第一次醫生費$250+藥$50
療程要4-6星期, 每次覆診費$110+藥$50
薯仔 2009-5-3 02:15:47 PM
:054: 哦~~  o甘即係o甘上下價錢~~~~^.^

唔該Evan

仲有希望大、細妹d疥瘡都快d好返la~~~:001:
Step 2009-5-3 08:29:28 PM
你地去邊睇ga?
我睇左好貴, 第一次480, 之後每次280
wm20472 2009-5-3 09:51:32 PM
謝謝祝福

因為我係星期日發現, 但大圍珍禽異獸及九龍動物醫院都休息, 而我又心急想快D醫好佢....q-兔介紹去金魚街行前小小pets central看
Rico 2009-5-4 10:13:21 AM
Pet Central 好似唔係幾好.我睇個好多網友都投訴依間,安全d都係唔好去啦,最怕係醫得唔好呀又要使錢呀痳!
薯仔 2009-5-5 01:25:40 AM
:026: he~   我係住大埔架,所以都係係返大埔睇。

大埔有好多獸醫診所,我去果間係係廣福道,中旅社隔離。
叫"大埔x醫診所"

053:     個人認為都ok~~  

雖然未去過第二d~   但起碼之前佢幫我醫好o左隻龜龜:054:

peony5201437 2009-5-5 06:28:47 PM
其實我想問下疥癬蟲係咩黎嫁? 點樣形成 ? 你們怎樣發現嫁?
有特徵嗎?
wm20472 2009-5-6 11:02:10 AM
初期証狀, 是在腳甲邊出現皮碎
若果遲發現, 會野到全身 (成日抓行) 及耳仔有事

我興幸出去剪指甲時比Q-兔的哥哥仔發現
peony5201437 2009-5-12 10:34:58 AM
咁之後係點樣發現嫁? 自己可以睇得出嗎?
我今朝無意之中發現吉吉有二至三塊細細的皮碎...
(就像人的頭皮, 一小塊的, 零碎的)
有冇人可以話我知呀!!!

快速發帖