我每日都會幫我仔仔檢查
皮毛, 眼, 指甲, 牙齒
昨晚我又係好似平常一樣~
反轉佢睇佢d牙仔, 平時我都係正面咁睇
不過昨晚我打側睇....E@@
點解兩隻門牙後面兩邊各有一條好幼好幼ge牙係度...
(係門牙後面)
我當時個心唔知點好...
上網又搵唔度圖講兔兔牙
其實係不嬲都有, 定係唔正常...
我好擔心....

我手指指住果度

我手指指住果度

Goody09 2009-5-6 03:25:03 PM
係正常架..,,有大門牙及小門牙

bunny_babylove 2009-5-6 03:35:48 PM
原帖由 Goody09 於 2009-5-6 03:25 PM 發表
係正常架..,,有大門牙及小門牙

thank you so much><
昨晚到今日都一直諗緊驚緊
原來正常ge~^^~

問我男朋友, 佢只係話"下..咁點算"
我比佢激死, 仲話自己同之前女友養過四隻兔
不過分手後, 佢前女友養死左三隻...
以後都唔問bf ><
elvisli 2009-5-6 09:58:19 PM
十分之正常
仲生得好令tim.唔洗擔心
bunny_babylove 2009-5-6 11:55:38 PM
原帖由 elvisli 於 2009-5-6 09:58 PM 發表
十分之正常
仲生得好令tim.唔洗擔心

因為我自己養一隻兔仔
屋企有兩本兔書不過都冇牙齒圖
得佢一個仔錫到佢燶><
elvisli 2009-5-7 01:14:06 AM
係呀

得一仔係會緊張d

開頭mocha都係架...成日比我阿媽話洗唔洗咁緊張
guggg 2009-5-7 08:54:54 AM
我都會幫小哈檢查牙仔,但有時會好驚佢反抗咬我...
點樣會可以好清楚檢查到又唔會整到佢或者自己?
:057:
bunny_babylove 2009-5-9 10:52:50 AM
原帖由 guggg 於 2009-5-7 08:54 AM 發表
我都會幫小哈檢查牙仔,但有時會好驚佢反抗咬我...
點樣會可以好清楚檢查到又唔會整到佢或者自己?
:057:

年半前佢都唔比我反轉, 應該係話抱都唔比抱
之後去see vet絕育, tiger問我平時兔兔比唔比我抱
佢話見我錫住佢咁從手提籠抱出黎,太溫柔
tiger立即一手提起我兔兔又一手反轉左
佢話你要從行為動作中話比佢知你係佢主人
佢冇得反抗, 用多少少力去抱佢(當然唔係大力夾實佢, 人都痛啦^^)
日子耐左你點舞佢, 佢都唔會反抗

於是我兔兔絕育痊癒後, 都不時抱佢, 佢想走我都唔比佢走
之後開始佢又比我反轉, 佢習慣左就算你就咁反轉放係大比
佢都zzzZZZ咁訓左, 唔理你= =
還有如果佢想咬野, 我張琴椅常比佢咬= =
我立即叫佢唔准, 大聲D, 再唔聽行去輕力大佢大比
同教狗差不多(比佢知道大家GE地位)
攪點呢D基本上佢都好聽話, 都唔會咬你仲好痴你TIM^^

睇牙仔我就抱住夾住佢, 另一隻手的手指就直接提起佢上唇/下唇睇
基本上你抱到佢, 佢已經信任你, 都唔會咬你
(如果佢唔聽你話, 知道你怕佢, 就同人小朋友一樣)
紫貓)) 2009-5-9 11:35:33 AM

回復 2# 的帖子

我中意幅圖0甘大個口a....哈哈:009:

快速發帖