#^56^#
This is really really sad for me...

記得那天... 08年10月13日
我一向都好中意兔仔, 唔知系咪因為我都系屬兔
我同細路求左daddy都多年, 終於都可以養兔仔
當時因為我無做好功課, 唔知有兔協的存在, 所以去左買兔仔
怕養一隻悶, 所以決定買兩隻, 同細路一人一隻
就系甘,系10月13日, 肥毛毛同朱古力黎左我屋企, 朱古力系我選的, 而肥毛毛系我細路的

記得頭三日, 我同細路都好開心
因為可以養兔仔之餘, 我地發覺兩隻兔仔都好close好sweet, 可能系因為一男一女啦
而且兩隻都好乖, 一教就自己去toilet

到第4日, 我那天剛好唔洗返學, 整天都跟兩隻小兔玩
下午便出事了
玩玩下, 突然朱古力一連打左幾個乞嚏, 我即刻打去買兔仔間野問, 佢話隻兔隻傷風要睇醫生
我online seach到診所, 但又要book, 原本佢話full左, 我同佢講朱古力好似好嚴重, 佢即刻俾我黃昏去睇
系等ge期間, 我見到朱古力好辛苦甘, 成隻都趴左系度不停打乞嚏, 可以一連打十幾個, 我都喊左出黎

去到睇醫生先知好大煲, 要留醫
系診所我一直喊, 都答唔到醫生野, 又同daddy講唔到電話
最後都醫唔到.... 醫生話應該一早就有事, 系未病發, 到發現已經太遲

雖然我只系同朱古力相處左4日
但我真系好中意佢, 佢好似有人性甘, 好聽話好乖 [反而肥毛毛有時仲搶朱古力d野食...]
買ge時候都系, 我選ge時候, 佢一見到我就即刻醒左, 好high甘用兩隻腳企系度望住我, 我隻手一放埋玻璃, 佢即刻用個鼻頂塊玻璃;
到我抱佢, 佢又真系好乖甘, 其他人一抱佢就反抗
嗰刻我知我要定佢

我覺得好唔開心
因為佢仲系甘細, 我都未疼佢未錫佢, 佢又未做過媽媽就走左
嗰排我成日同肥毛毛傾計, 問佢有無掛住朱古力, 雖然我知佢唔知答我....但我覺得肥毛毛會明白我的心情

後來我細路話同我一齊養肥毛毛
都無養多隻, 因為怕會同毛毛打交, 雖然都怕毛毛會悶....

朱古力呀, 我會永遠都記得你同愛你的!
你系我養的第一隻小兔, 亦系我心目中第一的乖乖小兔!!

喵女)) 2009-5-13 02:14:01 AM
朱古力一定會開開心心咁同去左既兔兔玩緊的了

PS.你係邊度BUY咖#^33^#
係咪黑店..?
lingyan 2009-5-13 03:33:21 AM
朱古力會係彩虹橋等你接返佢嫁~

另外一提,
你DADDY終於肯俾你地養,
但你同細路就揀一男一女,
兔兔一胎會生好多BB,
太多兔兔會唔會引起你DADDY既反感,
覺得你地唔識諗而帶黎反效果唔俾你地養 ?
Goody09 2009-5-13 10:59:17 AM
四日就去了天國...
nga_miyabi 2009-5-13 01:13:31 PM
原帖由 lingyan 於 2009-5-13 03:33 AM 發表
朱古力會係彩虹橋等你接返佢嫁~

另外一提,
你DADDY終於肯俾你地養,
但你同細路就揀一男一女,
兔兔一胎會生好多BB,
太多兔兔會唔會引起你DADDY既反感,
覺得你地唔識諗而帶黎反效果唔俾你地養 ?

其實就系我DADDY想睇兔仔生BB....
原先都諗住俾兩隻兔仔生一胎就絕育GA LA~
而且生出黎D BB, 我有朋友岩岩死左兩隻兔仔想再養~
結果.....朱古力做唔到媽媽....
hh0 2009-5-13 02:53:29 PM
俾心机養大肥毛毛la,
唔好再諗住俾兔仔生BB
elyse)) 2009-5-13 04:53:24 PM
其實兔兔生唔生到bb,佢地都唔會突別開心.....
佢地只要有草,有菜,有你地一家既愛鍚'包容,佢已經好開心幸福
2姐弟好好一起收拾心情努力照顧肥毛毛吧
尤尤 2009-5-13 11:32:23 PM
朱古力會好開心咁返天國....
唔好太傷心....
nga_miyabi 2009-5-14 12:53:38 AM
原帖由 喵女 於 2009-5-13 02:14 AM 發表
朱古力一定會開開心心咁同去左既兔兔玩緊的了

PS.你係邊度BUY咖#^33^#
係咪黑店..?

系a..... 就系那該死的黑店!!
位於mk的, 4個字的店名... 我恨死那間店a!!!
喵女)) 2009-5-14 10:47:34 AM
好多都4個字的唷...
nga_miyabi 2009-5-14 10:09:54 PM
那間黑店叫龍貓XX~
ms_babii 2009-5-18 07:17:29 AM
祝福朱古力呢隻可愛既兔兔=)
佢真係好得意....好多毛毛*3*

快速發帖