金色:MO仔  不懂大小便,同埋唔會係角落
灰色:肥B   懂小便,但有時都會有大便係籠內

MO仔籠內係咪唔放尿片好D?
我試過不過佢都唔會係角落去,而我見到佢個籠咁都頂唔順先放返片.
同埋出黎玩都好多便便.
係佢細個要佔地盤?定可以教?
以下係佢地籠入相片 大家比D意思..:001:

oscarlik 2009-5-22 06:57:03 AM
哈哈,,,,肥b望住上黎個樣銖得意牙!!
cordero 2009-5-22 09:00:52 AM
肥B...兔嫲都咁叫珍珍GA#^64^#
兔仔怡v3v 2009-5-22 10:02:31 AM
MO仔佢同塊跳板一樣色#^64^#
BB囡 2009-5-22 02:39:08 PM
唯有試下鬧囉
因為唔放佢都照柯就會好污joe
lingyan 2009-5-22 04:39:12 PM
如果佢唔識去廁所既話,又唔咬尿片,都係放返好D,
夏天易滋生細菌,盡量都唔好俾佢D毛毛痴到尿尿~

我試過不過佢都唔會係角落去,而我見到佢個籠咁都頂唔順先放返片.
同埋出黎玩都好多便便.

係佢細個要佔地盤? 定可以教?

呢個我覺得要睇返兔兔鐘唔鐘意乾淨同埋絕左育未。

我隻 miffy 未絕育之前出籠玩,係會搞到周地都cc,
成日整條cc路俾我掃……
掃完唔夠3分鐘又有一堆,教唔聽,罰坐監都無用,
但自從絕育之後就無再咁樣。

布甸而家都未絕育,出籠玩都唔周圍亂cc。

睇返兩隻兔兔既性格,布布b係鐘意乾淨,
佢個籠永遠都比miffy既籠乾淨得多。
cc有90%都係廁所入面,就連食草跌落地既草碎,
佢都會先食左再食草架既草~
反之miffy就 ........ 比較 "污 waer",但非常注重空間………

mo 仔個廁所或者可以面對個草架,逼佢一定要坐係廁所上面食草草,
而家你咁放,一來你咁樣放好多草掉哂落廁所到會好浪費,
二來就怕佢習慣係廁所屁屁對外~

small_tra 2009-5-22 07:42:09 PM
絕左育未丫~!?
可能絕育左會好d~!
Miyako)) 2009-5-23 01:40:23 AM
依...我又係用呢個龍,但點解你個個睇落去咁大既=0=
肥波 2009-5-23 01:42:17 AM

回復 2# 的帖子

佢成日咁既樣就去只哄人比野佢食.:053:
肥波 2009-5-23 01:43:53 AM

回復 3# 的帖子

哈哈有人同名?....
肥波 2009-5-23 01:44:26 AM

回復 4# 的帖子

:052: 你唔講我都唔覺.
肥波 2009-5-23 01:46:40 AM

回復 5# 的帖子

但係我又怕咁佢會以為自己去大小便係錯.因為佢依家開始偷偷地小便
肥波 2009-5-23 01:51:09 AM
原帖由 lingyan 於 2009-5-22 04:39 PM 發表
如果佢唔識去廁所既話,又唔咬尿片,都係放返好D,
夏天易滋生細菌,盡量都唔好俾佢D毛毛痴到尿尿~

同埋出黎玩都好多 ...

o..thank you!
佢地係未絕育,mo仔係唔會咩叫清潔個隻,而肥b可能係女仔清潔d掛
同你之前情況一樣.係成地都係c
我真係好煩惱!!
希望佢絕育左育唔係咁啦.
希望佢地絕育後唔係咁
肥波 2009-5-23 01:51:44 AM

回復 7# 的帖子

未。。。:055:
lingyan 2009-5-23 02:01:54 AM
原帖由 肥波 於 23-5-2009 01:51 AM 發表

o..thank you!
佢地係未絕育,mo仔係唔會咩叫清潔個隻,而肥b可能係女仔清潔d掛
同你之前情況一樣.係成地都係c
我真係好煩惱!!
希望佢絕育左育唔係咁啦.
希望佢地絕育後唔係咁

就辛苦你忍多佢幾個月囉。

個陣我忍左足足3個月,3個月拎住個掃把睇佢玩,到佢一到6個月就即時捉佢絕育~

快速發帖