我O岩O岩睇完晒你O地兔兔D絕育O既POST...
但都係有D問題想問下丫~~

我拖肥你女仔O黎O既...
我想問其實佢幾大同佢絕育係最好??
你O地既兔兔多數幾大絕育??

女仔兔兔絕育完之後大概幾多日會好返晒?

同埋DR. GERRY 係咪可以o係tuen mun果間幫兔兔絕育??
要早幾多book同埋大概要幾錢???
做之前要唔要book o左body check先???

唔該同o左你地兔兔絕育o既兔兔daddy mummy可唔可以解答o下我丫~~
好多問題tim...hehe...唔該晒~~~:054:
elyse)) 2009-5-23 11:29:43 PM
我囡囡起大約2歲左右絕育,個人覺得愈早愈好。
因為我另一隻囡囡在7,8個月大就已經絕左育,性格上都好溫馴,
無霸地盤...etc的情況出現,因為愈老絕育,好多時性格,習慣就算絕育都好難改變。

她大約第2日就自動進食,機會上留意她們的屎屎和飲食方面。
仲有好多時佢地第2日就已經自己識除頭罩
其實起絕育前醫生會check,睇下佢是否適合做手術,所以可以不用擔心。
而 手術用的"碼"醉劑就1000隻兔只有1隻兔敏感而死亡,仲有我係起1個月前book。
我個陣起betty樹,大約1400
已有 1 人評分P 點 收起 理由
cordero + 2

總評分: P 點 + 2   查看全部評分

shanshan 2009-5-23 11:29:57 PM
入去睇睇啦,,係MINI-HOUSE ge兔兔寶典
http://mini-house.info/thread-61-1-1.html
光之天使)) 2009-5-23 11:40:15 PM
我想問其實佢幾大同佢絕育係最好??
愈早愈好,女仔七個月已經可以做架喇

你O地既兔兔多數幾大絕育??  
我家total就係七個月大去做

女仔兔兔絕育完之後大概幾多日會好返晒?  
其實兩三日已經正常返晒,通常兔女可能做完之後要到第二日先肯食野,
但係都有例外,好似我屋企total一返到屋企已經肯食幾條草~便便正常

同埋DR. GERRY 係咪可以o係tuen mun果間幫兔兔絕育??  

要早幾多book同埋大概要幾錢???  
早幾多呀...你可以月頭打去book定月中,如果有位既話可以book再早d,睇返間診所~
兔女既話你預$1200~1300啦~預你可能買d草粉,頭罩等等~

做之前要唔要book o左body check先???  
基本上如果兔兔冇乜病,係做手術前醫生係會同佢check下基本野,
所以唔駛book,但係如果兔兔本來可能有病,感冒果d...最好事先打去問下先
已有 1 人評分P 點 收起 理由
cordero + 2

總評分: P 點 + 2   查看全部評分

chocolate301 2009-5-23 11:45:09 PM
明白晒了~~~唔該咁多位:054:

其實兔兔寶典果D我都睇過晒喇~~
只不過都仲係有D地方唔明先問下...HEHE~~

我覺得呢度o既所有兔友都好好呀!!!
我呢d新手咁多問題都會好樂意答~~
真係好感激呀:061:
wesky 2009-5-24 01:09:14 AM
有咩唔明最緊要問 ^^

快速發帖