頭先我細妹帶兔兔去dr.betty到做bodycheck,
大致正常,不過話木瓜丸唔可以日日食、仲有一隻我唔知咩名,相中有得睇,
係一定唔可以食嫁~~
食左會腸停,
但木瓜丸兔協話日日食,可減低毛結、又可以令兔毛順d喎,
第二樣我響q兔買嫁、係之前兔聚我見到有人俾兔兔食,我先買嫁~~

wesky 2009-6-4 05:33:05 PM
波波小丸無食木瓜丸好耐lu
張相影得好靚
係邊度影架??
vice0926 2009-6-4 05:44:25 PM
咁木瓜丸應該幾耐先食一次呢?
相入面果d係咩黎ga??小麥草?@@
Jojo)) 2009-6-4 05:52:46 PM
#^75^# 唔可以食小麥?
kenixester 2009-6-4 05:54:02 PM

回復 3# 的帖子

dr.betty話大約一至兩個星期一次,每次份量係--->手指尾塊指甲左右呀
至於張相個d咩黎,個名我就唔知呀,不過應該唔係小麥草~~
elyse)) 2009-6-4 06:17:32 PM
木瓜丸有外國報告話過係對排毛無作用...
其實天天有足夠GE草和菜食功效已經可以遠超過木瓜丸...

圖中小兔食GE好似係燕麥草,我記得Q兔有得散賣一細紮...
但個名唔係好記得
kenixester 2009-6-4 06:30:56 PM

回復 6# 的帖子

係呀,我都係響q兔買嫁,不過dr.betty話一定一定唔可以食呀
波丸媽 2009-6-5 12:15:39 AM
嘩, 唔講真係唔知呀............
呢隻草,好多人都有買比兔地食架.........
妮妮 2009-6-5 10:38:30 AM
好彩我無買架...咁呢隻草到底有咩問題呀??
kenixester 2009-6-5 10:47:55 AM

回復 8# 的帖子

係呀,我初時都係見到其他兔友俾兔兔食,我先問佢地響邊到買咋~~
kenixester 2009-6-5 10:48:40 AM

回復 9# 的帖子

dr.betty話會腸停嫁,千祈唔好買俾兔兔食呀:056:
Jojo)) 2009-6-5 11:02:51 AM
#^16^# 應該就唔係小麥草。。但個樣有D似#^16^#
kenixester 2009-6-5 02:44:36 PM

回復 13# 的帖子

不過dr.betty話最好就唔好俾兔兔食咁多木瓜丸喇~~
阿蚊 2009-6-5 10:19:31 PM
木瓜丸我都有畀toto食...不過淨係係佢換毛o個陣食..

另外o個隻草我都有買過呀~
間中畀一條佢過下引咋
不過o個束草放左一個月倒有D細細隻既野"牛"左出黎
好似麵粉o個D谷牛咁..之後就掉左lu...好彩唔係食左好多je...#^40^#
Miyako)) 2009-6-6 01:56:26 AM
燕麥草...之前我去Q兔見個個人喂,之後佢話可以比佢食wor,佢好似日日都比佢個隻大兔食咁

快速發帖