呢幾日老虎B成日係個籠度掘呀掘,掘呀掘,又反又咬個食物碗,
之前佢都唔會咁既:050:
呢兩日仲要好似唔識去廁所咁,係個籠尿尿:054:
我都唔知佢發生咩事????
有時摸弄佢頭仔佢都係度"ng ng"聲咁嘈:065:

光之天使)) 2009-6-7 12:30:57 PM
發好大脾氣wor....
食野/休息正唔正常呀?
老虎b 2009-6-7 12:51:05 PM
正常呀~食得訓得~
佢而家訓緊覺呀,但岩岩見佢訓訓下額頭同埋眼周圍係度震左幾下咁既,
兔爸就話佢可能因為要坐監無得出黎玩發脾氣 :036:

wesky 2009-6-7 01:50:48 PM
抖氣果陣係會郁下郁下
有時仲震埋個籠tim ( 誇張 )

佢點解要坐監啊
老虎b 2009-6-7 01:56:02 PM
佢曳囉,之前果排專係我地訓左先黎係門口尿尿,晚晚都係咁喎,日日朝早都有一篤...
Miyako)) 2009-6-7 03:43:39 PM
我隻蕃薯都係咁刮個盤:026:
小米 2009-6-7 04:53:01 PM
佢係咪霸地盤呀?
豆豆都係咁, 刮刮下之後就尿尿,
但其實佢又識得用廁所
老虎b 2009-6-7 05:18:33 PM
但無兔同佢爭架喎,
以前都乖乖地,做乜而定變到咁,唔通兔地都踏入青少年反叛期#^62^#
小米 2009-6-7 05:42:12 PM
我都係得豆豆一個女......
可能係d行為係天性:041:
wesky 2009-6-7 05:45:24 PM
佢同你爭囉  :073:
老虎b 2009-6-7 05:49:14 PM
原帖由 小米 於 2009-6-7 05:42 PM 發表
我都係得豆豆一個女......
可能係d行為係天性:041:

天性??
而家先發作:054:
小米 2009-6-7 06:44:37 PM
唔奇 ka~
豆豆以前都唔會咁, 轉咗新籠之後初初都冇野
後來就好似老虎B咁
我有同佢講, 間屋仔係佢一個, 唔會有第二個同佢爭....

或者係比汗爾蒙影響佢地既行為
hamster1013 2009-6-7 06:47:08 PM
布甸未絕育前都試過喺梳化尿尿添~
絕咗育之後就無喇!!!
lingyan 2009-6-7 07:05:02 PM
阿..……賴尿尿!!
好彩佢又唔會自己踩返落去~
會唔會因為無佢想食既靚草,所以發脾4丫?
老虎b 2009-6-7 08:29:27 PM
原帖由 lingyan 於 2009-6-7 07:05 PM 發表
阿..……賴尿尿!!
好彩佢又唔會自己踩返落去~
會唔會因為無佢想食既靚草,所以發脾4丫?

咁又應該唔係喎,佢平時好中意食D草碎,咁每日換草俾佢呢,我同兔爸都會額外用個食物碗裝一碗草碎俾佢,
呢幾日佢食到一半就開始反碗又咬又掟:050:

快速發帖