請問下各位兔爸兔媽會比d咩玩具兔兔玩架?因為平時大家返工返學兔兔大部分時間都會係籠入面,咁唔知大家會唔會比d咩玩具兔兔玩下呢?如果唔係真係無聊到爆炸囉?
我又分享下比d咩玩具什果啫喱玩啦~~
1) 我試過比出奇蛋裡而裝住玩具個蛋穀佢地玩,佢地會係咁追住個穀黎咬,不過個口唔夠大個殼會'扇'走,佢地又係咁追...好得意...
2) 水樽蓋同膠紙個個膠圈佢地都好鍾意玩,擔起又掉底...好自得其樂...
3) 街外個d $10個既扭蛋個頂同底有d洞仔,入d糧係個扭蛋裡面,入一半到啦,之後放地下比佢地推,推幾下會有一兩粒糧跌出黎,之後佢地就會好努力係咁推個波等佢跌粒糧出黎食...好攪笑...
4) 有次去ixrabbit度買咗個絲瓜囊既玩具比佢地玩...一黎可以磨牙,二黎又可以比佢地發洩下情緒...

大家分享下有咩玩具比兔兔玩下呀~~:048:
lingyan 2009-6-7 07:22:26 PM
買過隧道,但係俾佢地合力咬爛哂。
買過寵物木屋,佢地唔鐘意玩。
買過草織球,成個球消失左。
買過寵物床,都唔會訓既,就係到咬。
買過細足球,追二下就唔追,變左俾狗狗猛追。
買過一串既平果木,變左做裝飾品,再而封塵,最後俾左垃圾桶。
俾過扭旦殼佢玩,又係推二下就唔推啦。

玩得最耐既就係 ................ 我啦 #^19^#
小晴兒 2009-6-7 07:30:04 PM
我買左個電動狗公仔比包玩!!
ronniecheung 2009-6-7 09:28:56 PM
買過公仔.....唔玩
買過草球.....迫佢先玩
買過蘋果木枝.....遞到咀邊先咬一兩啖
俾過廁紙筒.....玩咗一兩日就唔玩
買過啷啷滾筒.....間中玩, 不過主要用黎每朝六點半叫我地起身餵糧
買過絲瓜絡.....間唔中咬

最後, 發現斐斐只喜歡我地唔喜歡佢玩同咬ge野....

同埋, 最鍾意捐黎捐去, 最受歡迎係用六塊ABC墊整的三角形隧道, 同埋以下呢個 IKEA 出品 (我覺得好靚呀!!!:033: )

lingyan 2009-6-7 11:40:10 PM
原帖由 ronniecheung 於 7-6-2009 09:28 PM 發表
買過公仔.....唔玩
買過草球.....迫佢先玩
買過蘋果木枝.....遞到咀邊先咬一兩啖
俾過廁紙筒.....玩咗一兩日就唔玩
買過啷啷滾筒.....間中玩, 不過主要用黎每朝六點半叫我地起身餵糧
買過絲瓜絡.....間唔 ...

幾令WOR呢個帳篷仔,買左幾多錢丫?
之前係 I X R 見到O個個細既帳篷仔我都想買俾佢地玩,
但係我嫌比較細。
smallsuishan 2009-6-7 11:48:56 PM
我係e家家c見過呀 好似99蚊~~
個時冬天都想買
williamchw 2009-6-8 12:12:09 AM
DIY紙箱隧道,開頭都四圍捐, 之後就係裡面咬, 咬到四圍紙碎, NOW就變左佢的睡房。:052:
買過草織球,入左草就有食下, 冇草就當透明。:050:
俾過扭旦殼佢玩,又係推二下就唔推啦。:050:

最愛就係睡!!! :046:
elvisli 2009-6-8 01:19:03 AM
其實咬同掘已經係佢地最開心既事..

以下網址一d文章..係講兔兔對於玩既心理...

例如 每日某一個時間佢地會去佢鐘意既地方玩.例如紙皮.對佢地黎請就等如自己親手一手一腳做出黎既建築物..即係..人既眼中呢d係破壞..但係兔兔眼中就係偉大既建築

可以睇下以下既網...都可以學到好多深入既野
http://www.gina-rabbit.net/rabbit/hrs/hrs-all.html

Step 2009-6-8 01:57:47 AM
原帖由 lingyan 於 2009-6-7 07:22 PM 發表
買過隧道,但係俾佢地合力咬爛哂。
買過寵物木屋,佢地唔鐘意玩。
買過草織球,成個球消失左。
買過寵物床,都唔會訓既,就係到咬。
買過細足球,追二下就唔追,變左俾狗狗猛追。
買過一串既平果木,變左做裝飾 ...

講得好
上述既有某些玩具我都試過俾賓仔, 下場一樣:026:
cordero 2009-6-8 12:33:46 PM
俾咩珍珍都唔會玩ga...
佢最鍾意就係玩兔奴.....#^71^#
tracy)) 2009-6-8 01:11:00 PM
俾玩具佢佢都唔會玩,佢最鐘意就係同人玩,响你個身上面爬上爬落,出走廊玩,同埋玩掃把追兔遊戲~~:073:

快速發帖