我其實養左拖肥幾個月...我只係用過一次木沙.唔知feline咩咁樣個牌子
但係我發現我真係頂唔順陣木味!!!就連呀仔都要塞個鼻出個籠透氣XD"大味到有的暈:056:
同埋我覺得吸味都唔得,,,咁我見次所係有野隔住咪用豆腐沙
但係我見你地好多人都話危險..但係其實應該接觸唔到嫁
紙沙我都試過..但係吧唔知係咪太輕身
拖肥成日反次所之餘,仲將個次所周籠推..好似玩推磚咁
你地會用咩多?

P.S同埋佢只係會蝦我,唔蝦兔爸的
係咪會睇人恰:050: 仲有就係我見大家影相都好靚呀
我想請教下你地點樣可以令佢靜靜地比我影沙龍
FATO_W 2009-6-10 12:55:11 PM
其實我都係用紙砂 我覺得好好用
我隻仔都無推次所既情況
一係你試下見到佢推就鬧下佢話比佢知唔好
再放其他野入去比佢玩 睇下會唔會好d啦
monaaaa 2009-6-10 01:16:45 PM
我試過放波波比佢,佢都唔玩(我諗我係佢最大娛樂= =)
我鬧佢佢會DUP地,之後唔彩我:050:
唔知點解佢好多時都好似同我作對咁...除左開飯同肚仔餓果時會聽聽話話
chocolate301 2009-6-10 01:32:23 PM
我用紙粒~~我覺得幾好...又唔會好臭~~

PS 我兔兔都叫拖肥~~哈哈
Cody)) 2009-6-10 01:47:32 PM
你可以係以下個網睇到Feline牌個樣
http://www.statixnr/main/goods_details/a_papped_feline.htm
我兔兔都係用依一隻, 好吸水同埋唔會有尿咪, 用時係厠所薄薄鋪一層, 唔好放太多, 因為吸尿後會膨脹好多, 係Pets Line賣緊HK$55/2包@每包7lbs, 真係好平^_^
另外, 最好用鉄線固定好厠所等兔兔唔好打潟, 希望d資料可以幫到你啦!
阿蚊 2009-6-10 01:58:19 PM
我用開木沙, 吸水好D, 唔駛用好多..一日都係用兩三個湯匙
同埋我覺得木沙無木糠同紙沙咁大塵
我用o個隻叫Snowflake, 都無咩木味, 不過吸味唔算太好
如果兔兔D尿好大味就未必啱用
http://www.pets-cafe.com/animal. ... ;content=product#08
hh0 2009-6-10 02:23:07 PM
豆腐沙湿左會凝结, 怕唔小心食左危險,
但係厕所有野隔住, 用豆腐沙都ok ga, 但貴lor......
我用plospan木沙, 無咩木味, 吸味吸水都好得
feline陣木味最大, 唔係人人接受
小晴兒 2009-6-10 05:48:07 PM
我都係用紙砂~冇咩味!
lingyan 2009-6-10 05:51:09 PM
我都係用紙砂,以前用過豆腐砂,都幾好用既,但勁貴囉。

廁所唔係有扣扣住既咩 ? 點解仲可以推到 ?
光之天使)) 2009-6-10 07:33:47 PM
total 用緊Breeder Celect Cat Litter   紙砂
不過我每日係用 半張尿墊+1杯紙砂~
吸水吸味都非常好~

total只係廁所既角落度尿尿,
所以我淨係重點係廁所個角至一半既地方落紙砂,
其餘地方由得佢無砂~用尿墊墊住d便便~
wesky 2009-6-10 07:39:49 PM
我係用木粒, 除臭好D, 新買果隻ono木粒除臭無 woody cat 咁好, 可能無咁大木味, 你可以試下

想佢定定地影相嘛, 等佢休息果陣影囉
去自然光充足既地方影, 可以提高快門速度,  而且會靚D~ ^^
ronniecheung 2009-6-10 11:30:40 PM
我用緊 Q兔的木粒, 20蚊包 (特價), 我覺得好好, 好過 WOODY CAT, 很吸味, 平日我只會聞到 D TIMOTHY 草味, 一D尿味都聞唔到, 不過, 一吸水就會發大N倍, 迫爆廁所!
Vinkivan 2009-6-11 01:14:10 AM
我係用環保貓沙, 我覺得吸水力幾好, 同埋冇味~!!

快速發帖