我今日喺facebook http://www.facebook.com/pages/mY ... Y-BabE-/86409128978 睇倒啲兔兔相, 唔知點形容, 只係覺得有點虐蓄嘅感覺, 唔知大家有冇咁覺得呢??

我覺得啲柚皮好污糟, 點解可以擺喺兔兔嘅頭上面呢??

可以咁同兔兔沖涼嗎?? 感到兔兔好凍呀~!!

好變態呀~!! 凍死佢喇~!!

見倒呢張, 真係心都痛埋~!!

佢當兔兔係玩具嗎??

竟然俾個榴槤佢擒, 好易吉親腳仔咖嘛~!!

兔兔帶頭盔已經好慘, 仲要俾佢用網底嘅籠, 睇見都心酸呀!!
Vinkivan 2009-6-19 02:16:29 PM
其實總括上面嘅相, 我只係感覺佢似養狗多過似養兔兔囉~!!
明月 2009-6-19 02:57:28 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-6-19 11:39 AM 發表
痴線架!!!
變態架!!!
睇到我想暈囉!!!#^73^#
我要起facebook打篇野發洩!!!!
唱衰佢!!!!

Y芷,我支持你唱衰佢!!!
尤尤 2009-6-19 03:45:57 PM
隻兔兔好慘呀...
放入個箱度真係痴線架!!!
呢個人唔識養兔兔....
Jessie)) 2009-6-19 04:00:47 PM
佢覺得將兔兔放落紙箱度玩好好笑??=_=
唔好話俾我知兔兔後面果個生哂锈既籠加鐵絲網底就係兔兔的家呀, 呢個人真係冇得頂...:053:
冇啦啦又會甩左隻咁長既指甲; all尿all污糟左patpat, 都唔洗全身洗下嘛,
係邊個教佢兔兔可以沖涼嫁!!
:052:
然而兔兔仲咁乖不停咁俾個主人當玩具公仔咁玩, 又企定定沖涼, 可能佢已經習慣左....
小米 2009-6-19 04:06:42 PM
睇見尾嗰幾張相真係心都痛埋...
咁大隻指甲斷咗 ....
仲要住網底, 兔兔都應該唔輕喎~ 對腳仔咪好痛 咯?!
Jojo)) 2009-6-19 05:24:34 PM
根本就唔係識唔識養兔兔嘅問題!!!! 之前pancake仔patpat污糟左,我阿爸用濕紙巾慢慢幫佢洗干凈,跟著仲吹乾埋∼ 我阿爸都完全唔識點照顧兔兔喇,但係佢做得好好,好細心。
睇到D相真係好惱!!佢點可以當兔兔係公仔咁玩!!
小米 2009-6-19 06:47:25 PM

回復 21# 的帖子

請問係用邊隻濕紙巾呀??
我用BB專用既都抺唔到 (佢個PAT真係勁 dirty!!)
FATO_W 2009-6-19 07:00:35 PM
睇完真係勁心痛牙
隻兔兔好慘 比佢主人咁玩法
大吉利是講句可能唔會太長命
樓主係咪可以係佢個wall度留言架?
快d同佢講清楚點為之養兔啦! #^73^#
Jojo)) 2009-6-19 07:34:30 PM
原帖由 小米 於 2009-6-19 06:47 PM 發表
請問係用邊隻濕紙巾呀??
我用BB專用既都抺唔到 (佢個PAT真係勁 dirty!!)

係廚房用嘅paper towel濕水。。
wesky 2009-6-19 08:47:07 PM
岩岩見到呢個..... 個籠細到....
http://www.facebook.com/home.php ... 91788616&ref=nf
FATO_W 2009-6-19 09:24:16 PM

回復 25# 的帖子

訓都訓得勁辛苦 : (
芝士媽 2009-6-19 11:03:37 PM

回復 25# 的帖子

睇佢用既水樽,toilet兜同糧兜,又唔似完全唔識養兔,但點解個籠咁細ga,同埋好似冇草 #^66^#
尤尤 2009-6-19 11:17:15 PM

訓得好辛苦...T^T

原來佢係我地既兔友黎....
叫cinnamoroll ....
隻兔兔叫bu bu...

lunguide 2009-6-20 01:15:37 AM
唉....我好難相信係mini-house嘅會員...
陰公...
Vinkivan 2009-6-20 01:41:52 AM
原帖由 尤尤 於 2009-6-19 23:17 發表

訓得好辛苦...T^T

原來佢係我地既兔友黎....
叫cinnamoroll ....
隻兔兔叫bu bu...

我都覺得隻兔兔好熟面口, 原來係呢度啲兔友, 點解會咁咖?? 嚟得呢度嘅, 冇理由唔識點養兔咖喎~!! 個籠要大啲只係基本知識, 況且睇見佢屋企都唔係細呀~ 俾個大啲嘅籠兔兔住, 絕對唔會冇位放咖~!!

快速發帖