鼠鼠用咩味沖涼粉最好?
甜品糕 2008-7-11 11:25:29 AM
其實冇味就最好~~
因為有香味既話對鼠鼠黎講可能好攻鼻(我地既嗅覺同鼠鼠唔同哦)
有D日本牌子既沖涼粉係無味的, 比較好哦~~
檸啡 2008-7-11 04:31:26 PM
的確,無味既係最好~
因為鼠鼠主要用鼻來認清身邊既野~
太過濃烈既味道或會令佢地感到不適~
其實木糠都係1樣道理....

如果真係想用有味既,我覺得Alex既薰衣草比較香~同埋有d鼠鼠都幾中意
kelly_shing 2008-7-11 04:59:21 PM
我自己用過兩種唔同味,一種就係ALEX既薰衣草...真係幾香(人o既角度)
另外就係檸檬味,我自己就中意ALEX多D~
吃不到的蘋果 2008-7-12 01:46:16 AM
我和唯唯都喜歡薰衣草啊^^

不過上次用完...想買大包時沒貨

買了青蘋果~可是我想唯唯比較喜歡薰衣草吧...
那時牠肯沖的....現在不肯= =||

喔喔~~對了~~今天出荃灣看到小寵店裡有賣~而且

是平到500G裝 $50四包~。0。|| 若散賣是$15
檸啡 2008-7-12 01:50:26 AM
~_~ 咁好,,我係cwb買20蚊包丫...
吃不到的蘋果 2008-7-12 02:43:10 AM
要是這包用完...我肯定買返薰衣草呢@@
tth94 2008-7-12 10:54:15 PM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-7-12 01:46 AM 發表

喔喔~~對了~~今天出荃灣看到小寵店裡有賣~而且

是平到500G裝 $5 ...

係唔係STATION R
但我最近買過
佢冇我買開D禁香
(平時一開包野就聞倒好香)
而且仲粗過之前果D
吃不到的蘋果 2008-7-12 11:24:00 PM
喔......會不會是存倉過久=口=?
它們本身是造網上訂賺的吧@@?
tth94 2008-7-12 11:36:26 PM
你是在網在網上定購的嗎?
是否沒有問題?
我是到那間鋪買的
可能真是存倉過久
那是不是不用得了??
我看它好像有些很粉
同粗左

會不會鼠鼠吸入了不好?
wesky 2008-7-12 11:37:53 PM
人吸得塵多都唔得
鼠鼠都係~~ 沖涼都要小心d~~入肺就麻煩 @@
檸啡 2008-7-13 12:45:18 AM
又真係好粉喎........平時都唔係咁既
吃不到的蘋果 2008-7-13 01:39:49 AM
我的在X號兔新買的那包~~其實都有D粉粉的呢@@
檸啡 2008-7-13 01:42:23 AM
少量既留係手係會有的~~因為始終都係碎碎的.........
就像糧食的底部也會有碎丫.......
但如果成包沖涼沙大部份都係咁粉的話...
我都不知怎樣說了...
檸啡 2008-7-13 01:44:58 AM
原帖由 tth94 於 2008-7-12 11:36 PM 發表

會不會鼠鼠吸入了不好?

其實沖涼沙已經俾沖涼粉大粒~
如果係咁既話...用沖涼粉咪仲唔好??
其實唔會既...
如果鼠鼠有不適的話...大多因為沖涼沙的味道大濃吧

快速發帖