其實我想問下各位兔友,有無人玩開股票之類嘅投資呀??
Cody)) 2009-6-25 04:06:42 PM
我有買開股票同基金, 但係自從舊年跌到......所以今年就完全無眼睇, 由佢放係到:063:
Jojo)) 2009-6-25 04:16:57 PM
金融風暴。。真係慘。。
之前匯豐40蚊時我想買架,唉。。無膽。。。怕怕。。
Cody)) 2009-6-25 04:22:09 PM
原帖由 Jojo 於 2009-6-25 04:16 PM 發表
金融風暴。。真係慘。。
之前匯豐40蚊時我想買架,唉。。無膽。。。怕怕。。

Me too..., 因為舊年已經大傷完氣, 所以今年真係唔敢買, 淨係係到等d股票同基金快d到家鄉炸, 你可以越洋買咩?
Jojo)) 2009-6-25 04:40:07 PM
其實舊年年中我就想買股票做下投資,不過始終都怕怕所以一拖再拖。。。拖下拖下反而好彩,如果唔係都會遇到金融風暴。。
我可以買呀。。用internet banking可以自己操作
Goody09 2009-6-25 05:01:32 PM
建設銀行N年前抽新股...重未放回銀行放..好彩呢隻有賺...有D係銀行放唔到跌得太多....仲未升回買個價位....幾個月前又經銀行買左幾手建設銀行賺左八百蚊左右...
Cody)) 2009-6-25 05:10:10 PM
原帖由 Goody09 於 2009-6-25 05:01 PM 發表
建設銀行N年前抽新股...重未放回銀行放..好彩呢隻有賺...有D係銀行放唔到跌得太多....仲未升回買個價位....幾個月前又經銀行買左幾手建設銀行賺左八百蚊左右...

你就好啦......>_<
Jojo)) 2009-6-25 05:18:45 PM
建設銀行..好似我都買左。。我係4蚊幾買嘅。。宜家賺左。。哇咔咔。。
不過係我嘅broker 介紹嘅(話做長線)。。如果唔係我都唔會買銀行股。。
hh0 2009-6-25 05:21:24 PM
有玩下外币, 前天buy A$, 昨天sell, 赚左2箱草$$
[小懶] 2009-6-25 08:38:14 PM
岩岩試玩時,聽同事話,買左湖南有色,$4.7買,而家得返$1.9!! 蝕到....:050: :050:
另外仲買左中銀香港,一樣係蝕緊:050: :050:

Jojo)) 2009-6-25 08:59:11 PM
原帖由 [小懶] 於 2009-6-25 08:38 PM 發表
岩岩試玩時,聽同事話,買左湖南有色,$4.7買,而家得返$1.9!! 蝕到....:050: :050:
另外仲買左中銀香港,一樣係蝕緊:050: :050:

你幾時買架???
宜家買資源股會好D,大陸果D銅鐵之類
wm20472 2009-6-25 09:06:50 PM
人哋 (經紀、報紙) 的意見, 信一半就好
最重要係自己做功課
例如最近個巿咁hit, 你會入巿嗎? 入左會點?
新股咁熱, 你會抽嗎? 唔抽係唔係好蠢?
Jojo)) 2009-6-25 09:15:59 PM
其實我覺得,長線黎講,大陸嘅股票會穩鎮好多。 所以我買左CCB同埋江西銅業。。宜家每股已經賺左2蚊。不過我都會短期內唔會賣∼∼
同埋金融風暴過后應該safe好多喇。。(長線)
cordero 2009-6-25 10:55:38 PM
我手持66,202,992....
202同992如果而家放我會蝕
Jojo)) 2009-6-25 11:23:38 PM
咁唔放喇。。。
我有 939, 358, 347 同埋2600
好彩係金融風暴之後買入。。。不過點都係做長線架喇

快速發帖