眼見最近好多兔爸媽都係果度買...結果好多有問題.......
而且我都留意到....兔仔一般要400左右....但我最近依個幾月都係佢地買2xx左右....
唔通係有問題.....想清坎佢地...而低價售出~?
依個係一個~~
:046: :046:
MOURINHO 2009-6-26 12:10:38 AM
我買糯米滋同oreo 都係480元....:057:
果間i loxx xxxxxx  都未開:051:
Miyako)) 2009-6-26 12:15:29 AM
我都有發現,我買蕃薯既時候480上次睇250,仲見到一隻同蕃薯一模一樣既...不過d毛好唔靚,同埋...可能大左所以就低價囉...因為個到個隻已經係蕃薯依家既身形lu...
Miyako)) 2009-6-26 12:16:45 AM
原帖由 lingyan 於 2009-6-25 11:39 PM 發表
我覺得唔係。

佢地由一開始開店,佢地D兔兔都係特別平,
大約價錢都係$250-$350左右。有時仲見到180 TIM~

個陣佢地開店無耐,我就係佢地到買左隻兔兔 ($250),
之後帶去獸醫到做 body check 都健康無事~

...

下...我3個月前去買蕃薯都要噴嫁...依家唔洗喇...?
wesky 2009-6-26 12:18:20 AM
可能消毒藥水貴左 ...
redbean 2009-6-26 12:26:12 AM
:026: 我Kulu 係 紅蘿蔔 買o既
要 $550 , 見完你地咁講, 好似好貴咁:026: :026:

佢個時仲有上呼吸道感染, 睇醫生仲用o左 $1000 :026: :026:
Miyako)) 2009-6-26 12:34:33 AM
原帖由 wesky 於 2009-6-26 12:18 AM 發表
可能消毒藥水貴左 ...

下...佢賣d野都補哂返黎啦:026:
Miyako)) 2009-6-26 12:35:06 AM
原帖由 redbean 於 2009-6-26 12:26 AM 發表
:026: 我Kulu 係 紅蘿蔔 買o既
要 $550 , 見完你地咁講, 好似好貴咁:026: :026:

佢個時仲有上呼吸道感染, 睇醫生仲用o左 $1000 :026: :026:

你鍾意佢既話又有咩所謂呢:033:
lingyan 2009-6-26 12:38:05 AM
原帖由 Miyako 於 26-6-2009 12:16 AM 發表

下...我3個月前去買蕃薯都要噴嫁...依家唔洗喇...?

唔駛LU~
我見住個SATFF係個兔籠入面抱一隻兔俾個客,
跟住個客就摸兔兔囉。

MIFFY 好貴,本來係600幾蚊,跟住係個到買左成1K野,有9折,
最後500蚊 =.= 超貴
FATO_W 2009-6-26 12:50:22 AM

回復 23# 的帖子

miffy係咩兔兔牙?
Panda)) 2009-6-26 01:36:39 AM
我買lucky果時係xx樂園~~都要成$580 !
之後都係途唔過病既命運~睇左幾次vet~
真係唔明點解依家一隻兔兔既身價會低到...$180.....
我總係覺得實有d 細路會拎零用錢買返去玩~又唔識得顧~
最後棄兔既數目又會不斷增長..........
Miyako)) 2009-6-26 03:49:39 AM
原帖由 lingyan 於 2009-6-26 12:38 AM 發表

唔駛LU~
我見住個SATFF係個兔籠入面抱一隻兔俾個客,
跟住個客就摸兔兔囉。

MIFFY 好貴,本來係600幾蚊,跟住係個到買左成1K野,有9折,
最後500蚊 =.= 超貴

下 唔係掛 :026:  我個時仲係到唸佢地咁乾淨添
lingyan 2009-6-26 04:09:50 AM
miffy係咩兔兔牙?

佢係純白貓貓兔 Q.Q
貓貓兔已經係貴D,純色又貴D ....

我買lucky果時係xx樂園~~都要成$580 !
之後都係途唔過病既命運~睇左幾次vet~
真係唔明點解依家一隻兔兔既身價會低到...$180.....
我總係覺得實有d 細路會拎零用錢買返去玩~又唔識得顧~
最後棄兔既數目又會不斷增長..........

我都逃唔出病既命運丫,花左我成4K+,仲要成日提心吊膽佢透唔到氣,
又要第二朝拿拿林去急診....
激到我死,而家佢仲有鼻敏感 tim 丫,真係拜樂園所賜 /_\

下 唔係掛 :026:  我個時仲係到唸佢地咁乾淨添

個陣時就乾淨囉,因為個排有兔兔 sars 丫嘛~~
我個囡係舊年10月左右買既,
個陣有人想摸阿囡,都俾個staff截住左,
而家就可以抱出黎俾你摸~
stephanielwk)) 2009-6-26 11:27:13 AM
小賓女同藍藍,我分別買左$450左右!
藍藍本來要$500-$550,但係減價=_=
Jojo)) 2009-6-26 11:38:50 AM
其實li個就係自由市場嘅問題。。對于market failure,政府應該help to adjust,不過兔兔又邊可能請到政府做野姐,咁就唯有通過legislation黎help喇。。另外就係business ethic,不過li個更加無可能
Goody09 2009-6-26 11:40:02 AM
原帖由 lingyan 於 2009-6-25 11:39 PM 發表
我覺得唔係。

佢地由一開始開店,佢地D兔兔都係特別平,
大約價錢都係$250-$350左右。有時仲見到180 TIM~

個陣佢地開店無耐,我就係佢地到買左隻兔兔 ($250),
之後帶去獸醫到做 body check 都健康無事~

...

goody 仔都係呢到買架喎..$350...同埋我抱佢時真係要噴消毒葯水架喎..好安全呀

快速發帖